Ποιο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει over-the-air ενημερώσεις μόνο εάν είναι παρκαρισμένο σε ευθεία;

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, 19:30
Ποιο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει over-the-air ενημερώσεις μόνο εάν είναι παρκαρισμένο σε ευθεία;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι ενημερώσεις over-the-air που δέχονται τα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν μια πολύ καλύτερη εμπειρία ιδιοκτησίας. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα αυτοκίνητο μπορεί να λάβει ενημερώσεις που βελτιώνουν τις λειτουργίες τού ή να κάνει download καινούργιες (ακόμα και επιπλέον ιπποδύναμη). Ωστόσο, στην περίπτωση της BMW i4, εάν οι ιδιοκτήτες θέλουν να επωφεληθούν από αυτές τις ενημερώσεις, θα πρέπει το όχημα να βρίσκεται σε επίπεδο έδαφος.

Οι ενημερώσεις OTA συνήθως φέρουν μαζί τους κάθε είδους απαιτήσεις. Για παράδειγμα, η BMW απαιτεί ένα αυτοκίνητο να έχει κατεβάσει ολόκληρο το λογισμικό για την ενημέρωση, το αυτοκίνητο πρέπει να έχει αρκετή μπαταρία, πρέπει να είναι σταθμευμένο και ο κινητήρας να είναι σβηστός.

Αυτό που συγκλόνισε την ιδιοκτήτρια BMW, Clare Eliza, ήταν όταν έλαβε το ακόλουθο μήνυμα στο i4 της.
«Ο δρόμος είναι πολύ απότομος για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Σταθμεύστε το όχημα σε επίπεδο έδαφος.» Αυτό ενέπνευσε μερικές ερωτήσεις. Πρώτον, πώς ξέρει το αυτοκίνητο ότι δεν βρίσκεται σε επίπεδο έδαφος, αλλά και γιατί η κλίση έχει να κάνει με την ενημέρωση σε ένα πρόγραμμα λογισμικού;

Ο εκπρόσωπος της BMW είπε στο The Drive «Το όχημα έχει όλα τα είδη αισθητήρων που του επιτρέπουν να κατανοήσει τον προσανατολισμό του, ώστε να γνωρίζει πότε είναι σε κλίση».

Εν ολίγοις, η BMW δεν θέλει να διακινδυνεύσει μια περίπτωση όπου, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης, το χειρόφρενο απελευθερωθεί κατά λάθος, ακόμα κι αν αυτό είναι απίστευτα απίθανο. Προς το παρόν, οι ιδιοκτήτες BMW θα πρέπει απλώς να βρουν έναν επίπεδο χώρο για να παρκάρουν εάν θέλουν τις ενημερώσεις τους.
 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, 19:41