Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Hyundai θέλοντας να τιμήσει τα 35α γενέθλια του Grandeur, δημιούργησε ένα πραγματικό ρετρό κομψοτέχνημα που εμπλουτίζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Ο λόγος για ένα μοντέλο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1986 και επί σειρά ετών ήταν η κομψή ναυαρχίδα της φίρμας. Φέτος κλείνει τα 35 χρόνια και οι υπεύθυνοι της Hyundai φαίνεται πως νοστάλγησαν τα παλιά και δημιούργησαν ένα νέο ηλεκτρικό concept που ενώνει το παρελθόν και την ιστορία με το σήμερα και τη καινοτομία.Όπως φαίνεται, η φιλοσοφία της εξωτερικής σχεδίασης έχει διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό με τις τετράγωνες γραμμές του αμαξώματος, την μάσκα, τους καθρέφτες αλλά και τις γνωστές ζάντες να έρχονται αυτούσια. Πλέον όμως τα φωτιστικά σώματα εξοπλίζονται με Parametric Pixels που πρωτογνωρίσαμε στο Ioniq 5, ενώ η καμπίνα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία σαν ένα ταξίδι στο παρελθόν και το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψηφιακές οθόνες αφής, vintage ηχοσυστήματα και ιδιαίτερα φωτισμένη οροφή σε βαθύ μωβ χρώμα, εγείρουν τις αισθήσεις. Παλιά και νέα στοιχεία συνδυάζονται με μοναδική αρμονία σε ένα σύνολο που πραγματικά καταφέρνει να αναδείξει και τους δύο κόσμους εξίσου.

Εκτός όμως από την τεχνολογία, υπάρχουν πολλές ξεχωριστές πινελιές, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων εμπνευσμένα από vintage έπιπλα, όπως το μπροστινό υποβραχιόνιο, το οποίο διαθέτει και μια κρυφή θήκη αποθήκευσης για αντικείμενα αξίας όπως ένα ρολόι. Το σύνολο υλοποιήθηκε σε διάστημα οκτώ μηνών και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά.

Πώς σας φαίνεται η τάση που θέλει τα ρετρό στοιχεία να ενώνονται με τις νέες τεχνολογίες; Θεωρείται πως το αποτέλεσμα είναι αρμονικό ή πρέπει τα παλιά να μένουν στο παρελθόν και οι καινοτομίες του σήμερα στο σήμερα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης