Η αυτόνομη πλέον μάρκα του ομίλου Volvo άνοιξε τις παραγγελίες για το ολοκαίνουργιο τετράθυρο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της, που αποκαλύφθηκε πριν από έξι μήνες στην έκθεση της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Polestar 2 είναι διαθέσιμο μέσω online configurator, αρχικά στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Κίνας, των ΗΠΑ και του Καναδά. Σταδιακά και αφού ξεκινήσει η παραγωγή του στις αρχές του 2020, θα λανσαριστεί και σε άλλες χώρες.

Σε πρώτη φάση, προσφέρεται στην ειδική έκδοση Launch Edition με το εξοπλιστικό πακέτο Performance. H τιμή ορίστηκε στις 49.000 λίρες στην Αγγλία, στα 59.900 ευρώ στη Γερμανία και στα 63.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 408 ίππων και 660 Nm ροπής, που λαμβάνουν ενέργεια από μία μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh. Η αυτονομία αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Εξοπλίζεται με Pixel LED φωτιστικά σώματα, πανοραμική ηλιοροφή, ζάντες 20 ιντσών, φρένα της Brembo με χρυσαφί ζάντες, ανάρτηση της Ohlins, οθόνη αφής 11 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το σύστημα πολυμέσων βασίζεται σε Android με λογισμικό future-proof, λαμβάνοντας ενημερώσεις over-the-air και υποστηρίζοντας τις πιο προηγμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης