Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Λίγες ημέρες πριν η Citroen έδωσε ένα πιο περιπετειώδες και off road χαρακτήρα στο λιλιπούτειο Ami, παρουσιάζοντας την έκδοση My Buggy. Μία έκδοση που αποσκοπεί σε πιο δύσβατα τερέν, έχει τιμή στα 9.790 ευρώ και θα περάσει την γραμμή παραγωγής συνολικά 50 φορές, για την αγορά της Γαλλίας (αρχικά τουλάχιστον).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδέα αγκαλιάστηκε τόσο πολύ από τον κόσμο, που το μοντέλο ξεπούλησε σε μόλις 17 λεπτά 28 δευτ. από την στιγμή που άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών στο site της Citroen. Συνολικά πάνω από 1.800 άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον για αυτό το μικρό και αμιγώς ηλεκτρικό off road όχημα. Νούμερα που συνήθως συναντάμε σε εξαιρετικά ακριβά υπεραυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής, φαίνεται πως οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον η σπανιότητα μαζί με την πρακτικότητα, είναι ένας συνδυασμός με την ίδια απήχηση. 

Το Ami Buggy διαθέτει πλήθος off road στοιχείων που του δίνουν μία πιο χωμάτινη ταυτότητα, έχοντας παράλληλα νέους προφυλακτήρες, πιο μυώδη φτερά, αεροτομή αλλά και χακί πράσινο, περιπετειώδες χρώμα.

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι φυσικά η απουσία των θυρών, και η παρουσία μεταλλικών σωληνώσεων στη θέση τους, θυμίζοντας περισσότερο στρατιωτικό όχημα. Παράλληλα η οροφή μπορεί να μαζευτεί και να αποθηκευτεί πίσω από τα καθίσματα, εάν οδηγός και συνοδηγός επιλέξουν να έχουν τον ουρανό για οροφή. Όπως βλέπετε στις εικόνες επάνω σε αυτήν αποθηκεύεται και μία ρεζέρβα γιατί στα δύσβατα τερέν, ένα κλατάρισμα είναι πολύ συνηθισμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητήρια δύναμη του συνόλου παραμένει αμιγώς ηλεκτρική με απόδοση 8 ίππων από μία μπαταρία 5.5 kWh. Η τελική ταχύτητα του είναι στα 45χλμ./ώρα με την αυτονομία να φτάνει και τα 75χλμ.Μάλιστα το συγκεκριμένο όχημα μπορούν να το οδηγήσουν και ανήλικοι άνω των 16 ετών ενώ φορτίζει πλήρως σε 3 μόλις ώρες.

Οι παραδόσεις των ειδικών μοντέλων My Ami Buggy θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Ενώ οι 50 αριθμημένες μονάδες προορίζονταν για τη Γαλλία, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε μια νέα παρτίδα ειδικών εκδόσεων για άλλες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως υπονοείται από υψηλόβαθμα στελέχη. Το Citroën Ami είναι διαθέσιμο σε εννέα χώρες, με συνολικά 21.000 πωλήσεις στην Ευρώπη από τον Απρίλιο του 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης