Το διοικητικό κέντρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι μία από τις πιο πλούσιες πόλεις του κόσμου. Στο Ντουμπάι τα πάντα λάμπουν, με τον Σεΐχη να δαπανά τεράστια ποσά για να κάνει το εμιράτο σημείο αναφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, μετά την αστυνομική υπηρεσία η οποία διαθέτει έναν από τους καλύτερους και ακριβότερους στόλους περιπολικών, σειρά παίρνει η υπηρεσία ασθενοφόρων Dubai Corporation for Ambulance Services (DCAS).

Το «998» του Ντουμπάι μόλις παρέλαβε ένα Nissan GT-R και μία Corvette C7 Gran Sport. Τα πανίσχυρα supercar θα χρησιμοποιηθούν από το νοσοκομείο Zulekha ως οχήματα έκτακτης ανάγκης, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες τροχαίων ατυχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφότερα, είναι βαμμένα στα χρώματα της DCAS και εξοπλισμένα με τα βασικά είδη πρώτων βοηθειών, όπως φιάλες οξυγόνου, απινιδωτή και άλλα. Τα πληρώματα θα αποτελούνται από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές και γιατρούς.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, με αυτά τα αυτοκίνητα ο χρόνος επέμβασης θα μειωθεί στο μισό σε σχέση με τα παραδοσιακά ασθενοφόρα, καθώς είναι πολύ πιο ευέλικτα και γρήγορα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης