Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, η Fiat θα λανσάρει στις αγορές της Ευρώπης τις πρώτες υβριδικές εκδόσεις των 500 και Panda, οι οποίες συνδυάζουν έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου με το 12βολτο σύστημα BSG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο ιταλικά μοντέλα είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον και διακρίνονται για τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Επίσης, κάνουν χρήση μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται πρώτη φορά στην παραγωγή. Οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι κατασκευασμένες από το καινοτόμο υλικό «SEAQUAL YARN», ένα συνθετικό ύφασμα που αποτελείται από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο προέρχεται κατά 10% από τη θάλασσα και 90% από τη στεριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πιστοποιημένο από την SEAQUAL INITIATIVE και πλήρως ανακυκλωμένο. Κατά τη φάση δημιουργίας του υφάσματος, το πλαστικό από τις θάλασσες συνδυάζεται με ίνες φυσικής προέλευσης και από άλλα ανακυκλωμένα υλικά. Η «πράσινη» διαδικασία παραγωγής ολοκληρώνεται με την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον βαφών που ελαχιστοποιούν τη χρήση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.

H Fiat συνεργάζεται με την SEAQUAL INITIATIVE με στόχο τον καθαρισμό των θαλασσών και την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αποτρέπουν την περαιτέρω ρύπανση.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμα τα υβριδικά Fiat 500 και Panda

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης