Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Mini Clubman δεν θα συνεχίσει την πορεία του και η εταιρία το αποχαιρετά με μία ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε 1.969 μονάδες παγκοσμίως. Η Final Edition λοιπόν, θα περάσει τη γραμμή 1.969 φορές, νούμερο καθόλου τυχαίο καθώς αντιπροσωπεύει την χρονιά που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το όνομα Clubman στην γκάμα της εταιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Final Edition είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα: Nanuq White, Enigmatic Black και Melting Silver. Το αμάξωμα διαθέτει επίσης επένδυση Shimmer Copper σε σημεία όπως το περίβλημα της μάσκας και στις ρίγες που κοσμούν το καπό, το πλάι και το πίσω μέρος. Παράλληλα οι ζάντες είναι 18 ιντσών και έχουν χάλκινη όψη με μαύρες λεπτομέρειες, ενώ τόσο στην κολώνα C όσο και στο εσωτερικό, υπάρχει η φράση «1 of 1969», που δείχνει την σπανιότητα της έκδοσης.

Η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με σπορ δερμάτινα καθίσματα Dark Maroon που διαθέτουν υφασμάτινο ένθετο καθώς και μπλε ραφές για αντίθεση. Ειδικά πατάκια αλλά και νέες δερμάτινες επενδύσεις, συμπληρώνουν την εικόνα στο εσωτερικό που διατηρεί αυτούσια όλα τα τεχνολογικά καλούδια με τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Το αρχικό Mini Clubman κυκλοφόρησε μεταξύ 1969 και 1981. Υπό την ιδιοκτησία της BMW, η Mini αναβίωσε το μοντέλο το 2007 ενώ μία νέα γενιά έφτασε το 2015. Να συμπληρώσουμε πως το επετειακό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε Cooper όσο και σε Cooper S.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mini αυτή τη στιγμή εργάζεται για να ηλεκτρίσει τη γκάμα της. Για παράδειγμα, υπάρχουν διαθέσιμες νέες λεπτομέρειες σχετικά με το Aceman EV SUV. Το βασικό μοντέλο έχει έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους μπροστινούς τροχούς και αποδίδει 181 ίππους. Η μπαταρία 40 κιλοβατώρων προσφέρει περίπου 300χλμ. αυτονομίας ενώ η έκδοση SE ανεβάζει την ισχύ στους 215 ίππους και αυξάνει τη χωρητικότητα της μπαταρίας σε 54 kWh για 400χλμ. αυτονομίας.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης