Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί να μην έχουμε ακούσει νέα της Delage από τότε που η εταιρεία παρουσίασε την εμπνευσμένη από τη Formula 1 D12 το 2020, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία είναι και πάλι στο προσκήνιο, καθώς αποκάλυψε την ύπαρξη ενός λειτουργικού πρωτοτύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι πλέον ένα concept, αλλά το πρώτο από τα συνολικά 30 που θα περάσουν τη γραμμή παραγωγής με τιμή στα 2.3 εκατομμύρια δολάρια. Οι δοκιμές του έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και η εταιρία σκοπεύει το καλοκαίρι να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αμερική (και όχι μόνο) με στόχο την προώθηση του, αν και τα μισά από τα 30 έχουν ήδη προπαραγγελθεί.

Το κινητήριο σύνολο απαρτίζεται από έναν V12 κινητήρα 7,6 λτ. και έναν ηλεκτροκινητήρα, παρέχοντας συνολική ιπποδύναμη 1.100 ίππων (1.000 από το ατμοσφαιρικό μοτέρ και 100 από τον ηλεκτροκινητήρα). Την τρομερή αυτή δύναμη διαχειρίζεται ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ για όσους τα 1.100 άλογα είναι πολλά, θα υπάρξει και μία πιο… «αργή» έκδοση 1.010 ίππων, όπου ένας μικρότερος ηλεκτροκινητήρας θα βοηθά επικουρικά μόνο στις επιταχύνσεις.

Τα πρώτα D12 έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν σε πελάτες το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ενώ το βιβλίο παραγγελιών έχει ανοίξει για όλες τις αγορές. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι κοντινότερο έχει κατασκευαστεί ποτέ σε μονοθέσιο της Formula 1 αλλά με δυνατότητα οδήγησης σε δημόσιους δρόμους. Πώς σας φαίνεται; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης