H Daimler AG, μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz, ανακοίνωσε ότι, παρά τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω των πολύ χαμηλών κερδών που παρουσίασε ο όμιλος, οι εργαζόμενοι θα λάβουν μπόνους 597 ευρώ και μία επιπλέον πριμοδότηση 500 ευρώ, δηλαδή 1.097 ευρώ στο σύνολο. 

Το μπόνους και το πριμ αφορούν το οικονομικό έτος 2019 και θα δοθούν τον Απρίλιο σε περίπου 130.000 εργαζομένους της αυτοκινητοβιομηχανίας που απασχολούνται στις μονάδες παραγωγής της Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής Ανθρωπίνου Δυναμικού του ομίλου και μέλος του Δ.Σ. της Daimler, Wilfried Porth, πρόκειται για ένα επίδομα εκτίμησης προς τους υπαλλήλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν πέρυσι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η γερμανική εταιρεία έχει θεσπίσει το σύστημα επιμερισμού των κερδών για τους εργαζομένους από το 1997. Πέρυσι οι υπάλληλοι έλαβαν 4.965 ευρώ.

Επίσης να αναφέρουμε πως στη σημερινή συνεδρίαση για τα οικονομικά αποτελέσματα της Mercedes-Benz, ο ισχυρός άνδρας, Ola Kallenius, ανακοίνωσε ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, με στόχο τον περιορισμό των δαπανών κατά 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης