Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η συζήτηση για το Roadster έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Ο Elon Musk έχει κάνει λόγο για ένα υπέροχο αυτοκίνητο, το οποίο όμως έχει πατήσει τους τροχούς του στην άσφαλτο μόνο σε ψηφιακή μορφή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοσή του ξεπερνά τους 1.000 ίππους.

Το πρόγραμμα εξέλιξής του έχει αργήσει χαρακτηριστικά, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μοντέλα της Tesla. Η αμερικανική εταιρεία δεν είναι και τόσο αξιόπιστη όσον αφορά στα χρονοδιάγραμμα. Κι όμως, έχει καταφέρει να κάνει τόσο ντόρο στην παγκόσμια αγορά, όσο καμία άλλη μάρκα.

Εκπληκτικά γρήγορο και με μεγάλη αυτονομία.Ο πολυμήχανος ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla δεν χρειάζεται πάρα μόνο ένα tweet για να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Πρόσφατα, ο ισχυρός άνδρας της μεγαλύτερης ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε τις επιδόσεις του πολυαναμενόμενου Roadster, στρέφοντας πάνω του όλα τα φώτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Musk, το ηλεκτροκίνητο sportcar επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,1 δευτερόλεπτο. Με απλά λόγια, είναι πιο γρήγορο ακόμα και από μονοθέσιο της Formula 1.

Λογικά θα είναι έτοιμο μέσα στο 2022.

Η επίδοση αυτή οφείλεται σε ένα προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, μια πρωτοποριακή μπαταρία κι ένα επιπλέον σύστημα πρόωσης. Η ισχύς λέγεται πως ξεπερνά τους 1.000 ίππους και η αυτονομία είναι πάνω απο 900 χιλιόμετρα!

Όσο για το πότε θα είναι έτοιμο το καινούριο Tesla Roadster, ο κύριος Elon δεν ανέφερε το παραμικρό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Tesla πούλησε 184.800 αυτοκίνητα σε 90 μέρες

Η Tesla τοποθέτησε τους πρώτους ταχυφορτιστές στην Ελλάδα

Το νέο σαλόνι του Tesla Model S

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης