Η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων της Nissan μάς δείχνει το μέλλον όσον αφορά στον σχεδιασμό και την αισθητική της επόμενης γενιάς του QX60, μέσω ενός εντυπωσιακού concept.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Infiniti QX60 Monograph αποτελεί τον προπομπό του νέου premium SUV της ιαπωνικής φίρμας. Ουσιαστικά πρόκειται για την έκδοση προπαραγωγής του αυτοκινήτου. Πάνω σε αυτό θα βασιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το καινούριο QX60 που θα δούμε μέσα στο 2021.

«Ολοκληρώσαμε τον σχεδιασμό του Monograph γνωρίζοντας ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε μια συζήτηση σχετικά με το πού σκοπεύουμε να πάμε το QX60 στο μέλλον και γενικότερα για το πού κατευθυνόμαστε ως μάρκα, με τη σχεδιαστική γλώσσα μας» δήλωσε ο Alfonso Albaisa, ανώτερος αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Σχεδιασμού της Nissan Motor Co. Ltd.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το QX60 Monograph δίνει μια αίσθηση μυϊκής δύναμης και επιβλητικής παρουσίας. Είναι εντυπωσιακό, πολυτελές και ευρύχωρο. Ενσαρκώνει την ιαπωνική ιδέα του «ma», μια αίσθηση μινιμαλισμού όπου οι σχεδιαστές επιδιώκουν αρμονία, προσθέτοντας ακριβώς τη σωστή ποσότητα στοιχείων με πολύ συγκεκριμένο νόημα για να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό.

Η μεγάλη, πανοραμική οροφή ενσωματώνει το μοτίβο του «πτυσσόμενου κιμονό». Αυτό το γεωμετρικό χαρακτηριστικό, ως μια σειρά από περίπλοκες κάθετες γραμμές, αντλεί έμπνευση από τις πτυχές ενός μεταξωτού κιμονό και από τις δομές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής της Ιαπωνίας.

Ο περίπλοκος φωτισμός τύπου «πλήκτρων ψηφιακού πιάνου» μπροστά και πίσω προβάλλει μια φουτουριστική εμφάνιση και δείχνει την επιθυμία της Infiniti να συνδυάσει την τέχνη με την τελευταία τεχνολογία. Η εσωτερική δομή των προβολέων διαθέτει σχήμα και μοτίβο γραμμών που εμπνέονται από μια ηλεκτρική ψύκτρα.

Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν έως επτά επιβάτες, χάρη στις τρεις σειρές καθισμάτων. Η εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με το σαλόνι, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί σύντομα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης