Είναι το απόλυτο best seller της κορεατικής μάρκας στην Ευρώπη και ένα από τα πιο καλοπουλημένα SUV, συνδυάζοντας τη δυναμική εμφάνιση με την πρακτικότητα και την ευρυχωρία, τους αποδοτικούς κινητήρες και την υψηλή ποιότητα κύλισης.

Η ιδανική επιλογή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κομψό, με δυναμικές γραμμές, μεγάλες ζάντες και διπλές απολήξεις

Το Tuscon συγκαταλέγεται στα κορυφαία μικρομεσαία SUV που κυκλοφορούν στην αγορά. Οι πωλήσεις του επιβεβαιώνουν τα άλματα προόδου της Hyundai σε κάθε κατηγορία και τομέα, προσφέροντας στους υποψηφίους αγοραστές οτιδήποτε επιζητούν από ένα όχημα ελευθέρου χρόνου και μάλιστα σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Η κομψή σιλουέτα του μοντέλου, το ανασχεδιασμένο και απόλυτα λειτουργικό εσωτερικό, τα μαλακά υλικά που χρησιμοποιούνται στις επιφάνειες, οι εργονομικά τοποθετημένοι διακόπτες γύρω από τον οδηγό και ο πλούσιος εξοπλισμός συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σαλόνι του μπορούν να φιλοξενηθούν έως πέντε επιβάτες, με το πορτμπαγκάζ να διαθέτει διπλό δάπεδο, ευνοώντας τη μεταφορά επιπλέον αποσκευών. Η χωρητικότητά του ξεκινά από τα 513 λίτρα και φθάνει έως τα 1.503 λτ. με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, καλύπτοντας στο έπακρο τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Συνδεσιμότητα και τεχνολογίες

Από το σαλόνι του Tuscon δεν λείπει το παραμικρό

Φυσικά, το Tuscon προσφέρει όλες τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας χάρη στα Apple CarPlay και Android Auto. Συνδέοντας το smartphone, έχεις τις επαφές, τα αγαπημένα app και τη μουσική στην έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών. Από την ίδια οθόνη προβάλλονται οι χάρτες, η κάμερα οπισθοπορείας και πλειάδα λειτουργικών Με πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρωνεφαρμογών.

Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, η Hyundai έχει εμπλουτίσει το Tuscon με τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως αυτό του αυτόματου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών, της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, του προσαρμοζόμενου cruise control, των καμερών περιμετρικής θέασης, της προειδοποίησης σύγκρουσης, των αυτόματων προβολέων LED και πολλών ακόμα.

Ταξιδιάρικο

Η ποιότητα κύλισης του κορεατικού SUV είναι υποδειγματική

Στον δρόμο, το κορεατικό SUV ξεχωρίζει χάρη στο σταθερό πάτημά του στην άσφαλτο και τους μειωμένους αεροδυναμικούς θορύβους. Ο οδηγός κάθεται σωστά στο κάθισμα, η ανάρτηση συνδυάζει ιδανικά την άνεση με τα κρατήματα, το τιμόνι είναι άμεσο και οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές περιορισμένες.

Μέσα στην πόλη επιδεικνύει ευελιξία και δεν κουράζει τον οδηγό. Παρκάρει εύκολα με τη βοήθεια της κάμερας οπισθοπορείας και επιταχύνει με ταχύτητα από φανάρι σε φανάρι. Ωστόσο, εκεί που δείχνει τις αρετές του είναι στον ανοικτό δρόμο. Πλήρως φορτωμένο, με τις αποσκευές να έχουν καλύψει κάθε σπιθαμή, το Tuscon μαζεύει χωρίς κανένα πρόβλημα τα χιλιόμετρα και η κύλισή του είναι υποδειγματική.

Κινητήρας διαμάντι

Ασφάλεια, απόδοση και οικονομία. Το τρίπτυχο της επιτυχίας του Tuscon hybrid

Αυτό που θα εκτιμήσουν δεόντως όλοι είναι, βεβαίως, ο νέος κινητήρας της σειράς Diesel Smart Stream με το υβριδικό σύνολο των 48V. Το μοτέρ χωρητικότητας 1.600 λίτρων είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος (115 και 136 ίππους), συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 7-DCT και κίνηση είτε στους δύο τροχούς (2WD) είτε στους τέσσερις (H-TRAC).

Η νέα τεχνολογία περιλαμβάνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48 Volt, μία υβριδική μίζα/γεννήτρια, έναν μετατροπέα LDC (χαμηλής τάσης DC / DC) και ένα συμβατικό 12V ηλεκτρικό σύστημα.

Το πλεονέκτημα του υβριδικού συνόλου είναι ότι βελτιώνει σημαντικά την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση 1.6 CRDi 2WD με το εξάρι κιβώτιο εμφανίζει μέση κατανάλωση μόλις 5,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σύμφωνα με το αυστηρότερο πρότυπο WLTP, η τετρακίνητη κυμαίνεται από 6,1 έως 6,3 λτ., ενώ με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο τα νούμερα πέφτουν ακόμη πιο χαμηλά.

Παράλληλα, το 48V υβριδικό σύνολο ευνοεί τις επιταχύνσεις μέσα στην πόλη, παρέχοντας πρόσθετη ροπή. Κατά την οδήγηση με χαμηλές ταχύτητες, η λειτουργία σβησίματος του κινητήρα ενεργοποιείται από 30 χλμ./ώρα και κάτω. Σε περίπτωση επιβράδυνσης μεταξύ 30 και 0 χλμ./ώρα με μη επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο, σβήνει τελείως.

Το πήρες

Σύγχρονο, ποιοτικό, αναβαθμισμένο τεχνολογικά, με εξαιρετικούς χώρους για την κατηγορία, έναν πετρελαιοκινητήρα που σε κάνει να ξεχνάς το πρατήριο, το Tuscon είναι πραγματικά μία από τις καλύτερες επιλογές στα SUV. Τα πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και η τιμή των 24.990 ευρώ για την 1.6 CRDi 48V αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία.   

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του Tuscon

Στα πίσω καθίσματα χωράνε έως τρεις επιβάτες

Μεγάλο πορτμπαγκάζ με χαμηλό κατώφλι φόρτωσης
Έγχρωμη οθόνη, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και κουμπί εκκίνησης του κινητήρα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης