Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Jamia Nagar του Δελχί, κατέστρεψε ολοσχερώς 100 οχήματα, τόσο αυτοκίνητα, τρίτροχα όσο και δίτροχα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα συνολικά 80 ηλεκτρικά τρίκυκλα, 10 αυτοκίνητα, 1 μηχανή και 2 scooter έγιναν στάχτη από την τεράστια πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στις 5 το χάραμα, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους φορτιστές ταχείας φόρτισης. Η πυροσβεστική έφτασε πολύ γρήγορα με 11 οχήματα όμως δεν κατάφερε να σώσει πολλά οχήματα καθώς έσκαγαν οι μπαταρίες τους και η φωτιά αναζωπυρωνόταν. 

Όπως και στα βενζινάδικα με το πέρασμα των χρόνων αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα ασφαλείας, όλα δείχνουν πως και στους σταθμούς φόρτισης θα πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο, πριν οι τρομακτικές αυτές εικόνες επαναληφθούν. 

Η πυροσβεστική της πόλης ξεκίνησε έρευνα για να βρεθεί η πιθανή αστοχία στο σύστημα και να βγουν συμπεράσματα που θα αξιολογηθούν ώστε να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα. Η αλήθεια είναι και κρίνοντας από τα πλάνα στο βίντεο, ήταν θέμα τύχης που δεν υπήρξαν θύματα, καθώς η φωτιά γιγαντώθηκε απότομα με πολλές εκρήξεις από τις μπαταρίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα δείχνουν πως σταδιακά θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας όσο μεγαλώνει και  αυξάνεται το δίκτυο φόρτιση.  

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης