Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν είναι λίγες οι φορές που «ανακαλύπτονται» σπάνια αυτοκίνητα σε γκαράζ ή αυλές, μετά από δεκαετίες. Σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για ένα εντυπωσιακό και σπανιότατο Audi Quattro Turbo το οποίο είχε ξεχαστεί σε αχυρώνα της Σκωτίας για πάνω από 30 χρόνια και αφού είδε πάλι το φως του ήλιου, βάζει πωλητήριο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το οδόμετρο να έχει «γράψει» 93.476χλμ. το μοντέλο κατασκευής του 1982 έχει πλέον αρκετή σκουριά, και το μοτέρ 2.2 λτ. δεν λειτουργεί. Κάτι που αποδεικνύει πως όποιος αποφασίσει να πληρώσει για να το κάνει δικό του, θα πρέπει να επενδύσει πολλά για να του δώσει τόσο την πρότερη λάμψη του όσο και την ικανότητα να κινηθεί.

Ο πλειστηριασμός έχει ανοίξει και η μεγαλύτερη έως τώρα προσφορά είναι στα 10.750 ευρώ.
Παρά τα σημάδια του καιρού επάνω του, το εσωτερικό δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση, ενώ διαθέτει και τις πολυζήτητες Fuchs ζάντες αλουμινίου, που είναι και το σήμα κατατεθέν του μοντέλου. Το bodykit που έχει επάνω του, είναι αγνώστου προελεύσεως, όμως ταιριάζει γάντι στο μοντέλο και δίνει ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει κινητήρα 2.2 λτ. απόδοσης 200 ίππων και 285 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο σασμάν. Καταφέρνει το 0-100 σε 7.2 δευτ. τελική στα 220χλμ./ώρα ενώ φυσικά είναι τετρακίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Με πόσα λεφτά πιστεύετε πως θα καταφέρει να βρει τον παλιό καλό του εαυτό το συγκεκριμένο αμάξι θρύλος; Θα επενδύατε ποτέ σε ένα τέτοιο project;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης