Επιμέλεια : Περικλής Χαλάτσης

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί από την γαλλική εταιρία Bluebus, πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα μίνι ηλεκτρικά λεωφορεία στους ελληνικούς δρόμους, ωστόσο το επίσημο είναι ότι υπέγραψε αποκλειστικότητα με την ελληνική εταιρία Aiglon, που ανήκει στον Όμιλο Συγγελίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Bluebus, είναι 100 % ηλεκτρικά λεωφορεία, φιλικά με το περιβάλλον . Εκτός του ότι κινούνται με μηδενικό αποτύπωμα έχουν ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα. Μπορούν να κινούνται εύκολα ακόμη και σε στενούς δρόμους.

Η Bluebus, είναι κατασκευαστής 100% ηλεκτρικών λεωφορείων, που αυτό το διάστημα συγκροτεί ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πλάνο με αξιόλογους και αξιόπιστους συνεργάτες. Με την Ελλάδα υπέγραψε με  την Aiglon του Ομίλου Συγγελίδη που θα είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας για τη χώρα μας αλλά και για την Κύπρο. Στην Ελλάδα θα έρχονται λεωφορεία με το τιμόνι αριστερά ενώ για την Κύπρο θα κατασκευάζονται λεωφορεία με το τιμόνι δεξιά.

Το Bluebus σχεδιάστηκε στη Γαλλία. Είναι οικολογικό και τα ανακυκλώσιμα υλικά φθάνουν το 98%. Η κατασκευή τους γίνεται στα πιστοποιημένα κατά ISO 9001- & ISO 14001 εργοστάσια στη Βρετάνη.  
Διαθέτει πακέτα μπαταριών -3 LMP (Lithium-Metal-Polymer)- πλήρως στερεάς κατάστασης με ενσωματωμένη ενέργεια που ανέρχεται σε 126 kWh. Παρά το μικρό του μέγεθος (5,94 m Χ 2,21 m Χ 2,94 m) μπορεί να μεταφέρει εως 35 επιβάτες ενώ η αυτονομία του φθάνει τα 280 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Bluebus , Richard Bouveret μετά την υπογραφή συμφωνίας με την Aiglon  είπε σχετικά: 
« Ο  Όμιλος Συγγελίδη είναι σημαντικός «παίκτης» στον τομέα των ελληνικών μεταφορών. Εισάγει και διανέμει τις κορυφαίες μάρκες του Ομίλου Stellantis—Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel, Free2Move—μέσω ξεχωριστών αποκλειστικών δικτύων πωλήσεων και υπηρεσιών.

Η συμφωνία με τον Όμιλο Συγγελίδη θα εξασφαλίσει την παρουσία της γαλλικής εταιρίας σε μια πολύ δυναμική αγορά υψηλών δυνατοτήτων και θα μπορέσει να ανταποκριθεί στους διαγωνισμούς των ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ελλάδα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην ευρωπαϊκή αναπτυξιακή μας στρατηγική, και θα το ήθελα ευχαριστώ τον Μ. Δημήτρη Ξυλίνα, Σύμβουλο του Ομίλου Bolloré, για την πολύτιμη συμβολή του στην επίτευξη της συμφωνίας».

Η Bluebus ιδρύθηκε το 2007 στο Ergué-Gabéric (Βρετάνη) και αποτελεί μέρος του Ομίλου Bolloré. Είναι κατασκευαστής 100% ηλεκτρικών λεωφορείων 6 και 12 μέτρων, που εξοπλίζονται με μπαταρίες σε στερεά κατάσταση που παράγονται από την Blue Solutions. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής Bluebus και Blue Solutions έχουν πιστοποίηση ISO 9001 και ISO 14001 και έχουν το σήμα Εγγυημένης Γαλλικής Προέλευσης. Μέχρι σήμερα από το εργοστάσιο έχουν εξαχθεί 530 ηλεκτρικά λεωφορεία Bluebus.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης