Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Έντονες αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει μία νέα εφαρμογή για κινητά που ανέπτυξε ομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία. Η ονομασία αυτής, Speedcam Anywhere και δημιουργήθηκε με στόχο να μπορεί ο καθένας να ελέγχει εάν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο παρανομεί ξεπερνώντας τα εκάστοτε όρια ταχύτητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή λειτουργεί σκανάροντας την πινακίδα του οχήματος, και αυτόματα αναζητά στην database ποιο μοντέλο είναι. Στη συνέχεια έχοντας τις διαστάσεις του μοντέλου, συγκρίνει την απόσταση μεταξύ του μπροστινού και του πίσω τροχού από το υλικό του βίντεο που έχει τραβηχτεί και υπολογίζει την ταχύτητα κίνησης με αρκετά μεγάλη ακρίβεια.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εφαρμογής δεν μπορούν ακόμη να σταθούν σε δικαστήριο ή να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία για κλήση. Οι δημιουργοί της θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι καθώς δέχθηκαν αρκετά υβριστικά αλλά και απειλητικά σχόλια, ενώ οι φωνές από πολίτες που θεωρούν πως ένα τέτοιο εργαλείο δεν θα έπρεπε να είναι στα χέρια όλων, πληθαίνουν.

Ο Sam, ο ιδρυτής της εφαρμογής, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσε «Είναι ένα προϊόν το οποίο κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καλή ιδέα, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι σαν τον μεγάλο αδελφό. Μπορώ να αφουγκραστώ και τις δύο πλευρές αυτού, αλλά πιστεύω ότι εάν πρόκειται υπάρχουν όρια ταχύτητας, τότε δεν θα έπρεπε κανείς να παίζει κρυφτό με τη παρανομία. Δεν είναι μια προσωπική βεντέτα εναντίον κανενός, απλώς ένας έξυπνος τρόπος να κάνουμε τους δρόμους μας ασφαλείς. Υπάρχουν 20.000 σοβαροί τραυματισμοί στους δρόμους κάθε χρόνο και πώς μπορούμε να τους μειώσουμε; Αποτρέποντας την υπερβολική ταχύτητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εσείς συμφωνείτε με αυτή τη νέα εφαρμογή;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης