Όσοι ξύπνησαν το πρωί στις 04.30 για να παρακολουθήσουν τα Α ελεύθερα δοκιμαστικά στο Albert Park η παρακολούθησαν στις 8 το πρωί τα Β ελεύθερα δοκιμαστικά σίγουρα αποζημιώθηκαν. 
Στο FP1 ο Max Verstappen έκανε τον καλύτερο χρόνο ( 1:18.790) .

Ο Lewis Hamilton ήταν δεύτερος και τρίτος ο Sergio Perez ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει κάτι καλύτερο όταν έβαλε τη μαλακή γόμα γιατί διακόπηκε η προσπάθειά του λόγω …συνωστισμού. Πίσω του ήταν οι Alonso, Leclerc και Sainz. Ο Ολλανδός είχε την υψηλότερη τελική ταχύτητα (327 χλμ/ω).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα από τα πρώτα ελευθέρα δοκιμαστικά (04.30)


Τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά (08.00) είχαν εκπλήξεις, ανατροπές και αρκετές εξόδους. Οι μετεωρολόγοι είχαν ενημερώσει ότι θα βρέξει και όλοι ήταν προετοιμασμένοι για δοκιμές με ενδιάμεσα λάστιχα. Οι πιλότοι δεν πήγαιναν όπως θα ήθελαν. Η βροχή τους άλλαξε τη στρατηγική. Μόνο ο Fernando Alonso δεν άλλαξε το ρυθμό του και κέρδισε με χρόνο 1:18.887 τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά. Την τριάδα συμπλήρωσαν Leclerc ( 1:19.332) και Verstappen ( 1.19.502) 

Στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά είχαμε αρκετές εξόδους και τετ α κε ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Η MCL36 του Lando Norris μετά από έξοδο «κόλλησε» στο χαλίκι και έτσι ο Βρετανός οδηγός δεν έφτασε στον τοίχο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Η Alfa Romeo παρουσίασε το ανασχεδιασμένο ρύγχος ενώ η Mercedes και η Alpha Tauri είχαν αλλαγές στο πάτωμα των μονοθεσίων. Όπως είναι λογικό, είχαμε και αρκετές εξόδους, με τον Λάντο Νόρις να γλιτώνει τα χειρότερα μετά από γλίστρημα στην πρώτη στροφή. 
Ευτυχώς η MCL36 κόλλησε στο χαλίκι και ο Βρετανός συνέχισε. Η πίστα έγινε δύσκολη λόγω της βροχής και έτσι σωστές εκτιμήσεις για το τι θα γίνει αύριο (Σάββατο) στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά δεν μπορούμε να κάνουμε. Για παράδειγμα ο Ocon στο FP1 ήταν 16ος ενώ στο FP2 βρέθηκε 6ος.Ο Αυστραλός Oscar Piastri με την McLaren στο Albert Park -πρώτη αγωνιστική ως οδηγός F1- ήταν 12ος και 14ος. Ο τοπικός ήρωας έκανε προσπάθειες για κάτι καλύτερο αλλά όπως και να το κάνουμε η βροχή θέλει σεβασμό. 

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών:

Αύριο στις 04.30 το πρωί όσοι είστε συνδρομητές στον Ant1+ και στο F1 TV Pro θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Στις 08.00 το πρωί του Σαββάτου (1 Απριλίου) θα γίνουν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

Όσοι δεν είστε συνδρομητές στον Ant1 + και στο F1 TV Pro, δεν θα μπορέσετε να δείτε τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.
Θα μπορέσετε όμως να δείτε τον αγώνα από την τηλεόραση του Ant1 την Κυριακή (2 Απριλίου) το πρωί στις 08.00

Περικλής Χαλάτσης
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης