Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είδε πρώτος την καρό σημαία στο Μόντρεαλ, αλλά ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τη νίκη στο γκραν πρι του Καναδά, 7ο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα. Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari ξεκίνησε από την pole position και είχε την πρωτοπορία από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, με τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή να τον ακολουθεί από κοντινή απόσταση.

Ο Φέτελ τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων, καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν ότι, μετά από μία μικρή έξοδο που είχε, παρεμπόδισε το μονοθέσιο της Mercedes κατά την επάνοδό του στην πίστα. Καθώς τα δύο αυτοκίνητα τερμάτισαν με ελάχιστη διαφορά, ο Χάμιλτον πήρε την πέμπτη φετινή του νίκη, ενώ η ιταλική ομάδα αναμένεται να καταθέσει ένσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Έξαλλος ο Φέτελ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξαλλος για τον τρόπο με τον οποίο έχασε την πρωτιά στο Μόντρεαλ, η οποία θα ήταν δεύτερη διαδοχική στην πίστα του Καναδά, εμφανίστηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Αν και πέρασε πρώτος τη γραμμή του φίνις έχοντας εκκινήσει από την pole position όπως και πέρυσι, τη νίκη πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον λόγω της ποινής 5 δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στο Γερμανό πιλότο με απόφαση των αγωνοδικών. Το συμβάν ανάμεσα στον Φέτελ και τον Χάμιλτον που έκρινε και τον νικητή είχε συμβεί στον 48ο γύρο του αγώνα.

O Γερμανός οδηγός περπάτησε μέχρι το συγκεκριμένο σημείο και άλλαξε τις ταμπέλες με τα νούμερα των θέσεων κατάταξης των τριών πρώτων μονοθεσίων. Πήρε δηλαδή την ταμπέλα με το Νο1 μπροστά από το μονοθέσιο του Χάμιλτον και την έβαλε μπροστά από την κενή θέση όπου θα έπρεπε να είναι παρκαρισμένη η δική του Mercedes και αντίστοιχα τοποθέτησε την ταμπέλα με το Νο2 μπροστά από τη Ferrari του Βρετανού νικητή!

Στο πόντιουμ πάντως ο Χάμιλτον τράβηξε τον Φέτελ να ανέβει δίπλα του στο πιο ψηλό σκαλί σαν να του λέει… «υπάρχει χώρος για δύο στην πρώτη θέση»!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης