Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν είναι μυστικό ότι η Mercedes είναι δυσαρεστημένη με την απόδοσή της στο εναρκτήριο Grand Prix στο Μπαχρέιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χάμιλτον τερμάτισε πέμπτος, πίσω από τον Carlos Sainz της Ferrari, καθώς ο Φερνάντο Αλόνσο εντυπωσίασε στον πρώτο του αγώνα με την Aston Martin ανεβαίνοντας στο βάθρο. Ο επτά φορές πρωταθλητής, ο οποίος πέρασε την πρώτη του σεζόν χωρίς νίκες στη F1 το 2022, είπε ότι το μονοθέσιο της Mercedes αποδείχθηκε εντελώς εκτός ρυθμού στις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν και ήταν προετοιμασμένος για ένα κακό αποτέλεσμα.

«Ναι, ήξερα από τη στιγμή που οδήγησα το αυτοκίνητο τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Σε μια θετική σημείωση, το να μην έχουμε bouncing φέτος είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα γιατί πλέον μπορούμε να επικεντρωθούμε στην καθαρή απόδοση, και η ομάδα να επικεντρωθεί στο να επιστρέψουμε στην κορυφή. Δεν είμαστε εκεί που θέλαμε ξεκινώντας τη σεζόν φυσικά, αλλά αυτή είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα…»

Ο Χάμιλτον υποστήριξε ότι η Mercedes, η οποία κέρδισε οκτώ τίτλους κατασκευαστών από το 2014-21 και επτά τίτλους οδηγών από το 2014-20, εξακολουθεί να είναι σε παραγωγική πορεία καθώς προσπαθεί να μετατρέψει το W14 σε ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τα προβλήματα που μαστίζουν το μονοθέσιο φέτος, ο Hamilton εξήγησε: «Μας λείπει πολύ κάθετη δύναμη και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να προσθέσουμε στο μονοθέσιο. Μόλις βάλουμε περισσότερο φορτίο μπροστά και πίσω, θα μπορούμε να ανεβάσουμε ρυθμό. Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. ξέρουμε ότι δεν είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε. Πρέπει να παραμείνω θετικός, να έχω το κεφάλι ψηλά και να συνεχίσω να πιέζω την ομάδα. Θα είμαι ένα θετικό φως για όλους και θα πάρω τους καλύτερους βαθμούς που μπορώ».

Σε αυτή την τοποθέτηση του Βρετανού αξίζει να συμπληρώσουμε τις δηλώσεις του ισχυρού άντρα της Mercedes Toto Wolff ο οποίος είπε «ο εναρκτήριος αγώνας της φετινής σεζόν ήταν μία από τις χειρότερες ημέρες στην Formula 1».

Με τις φήμες να θέλουν τον Hamilton να διανύει την τελευταία χρονιά στην αγωνιστική του πορεία, θα έχει ενδιαφέρουν να δούμε πόσο μπορεί να βελτιωθεί μέσα στη σεζόν η ομάδα του.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης