Σήμερα στις πέντε το απόγευμα (3/7/22), σε μία ώρα από τώρα ,ξεκινάει στην πίστα του Silverstone o 10ος αγώνας της F1 και στην πρώτη γραμμή βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Ισπανός Carlos Sainz.
Μια σωστή εκκίνηση μπορεί να είναι μια καρό σημαία. Μετά από 150 αγώνες ο Sainz βρίσκεται για πρώτη φορά στην πρώτη θέση. Λογικό να έχει αγωνία.

Όλα κρίνονται από το σωστό πλασάρισμα που θα κάνει πριν την πρώτη στροφή, την επιλογή της γόμας των ελαστικών και την ψυχραιμία που θα έχει ο οδηγός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός θα έχει πίσω του τον Max Verstappen που θα επιχειρήσει να τον προσπεράσει στα πρώτα μέτρα της ευθείας . 

Το θέμα είναι τι εντολές έχει δώσει ο Team Manager της Ferrari στον Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος που έχει χάσει στους τελευταίους αγώνες αρκετούς βαθμούς θέλει βάθρο. Ωστόσο σήμερα θα έχει έναν άλλο ρόλο. Να κάνει αυτός την ντρίπλα και να «χωθεί» ανάμεσα στον ομόσταυλό του και τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull.

Όλα παίζονται σ αυτήν την εκκίνηση. Όλοι είναι έμπειροι απλά ο Sainz έχει το μεγαλύτερο άγχος για να στρίψει πρώτος.
Από την 4η θέση στο grip ξεκινάει ο S.Perez (Red Bull) , από την 5η ο Βρετανός πιλότος της Mercedes L.Hamilton ενώ πίσω του έχει τον L. Norris (McLaren).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα έχει συνολικό μήκος 5.891 χλμ και ο αριθμός των γύρων που θα γίνουν είναι 52. Υπάρχουν 18 στροφές. Οι 10 είναι δεξιές και οι 8 αριστερές. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, την Cormote TV Sport 5 και από την πλατφόρμα F1 TV Pro.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης