Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στο χθεσινό Grand Prix της Βραζιλίας μπορεί τα φώτα να «έπεσαν» στην Mercedes που έκανε το 1-2 και στην πρώτη νίκη του Russell, όμως σήμερα υπάρχει άλλη είδηση. Η νέα κόντρα ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Red Bull, Verstappen και Perez. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα ο Max Verstappen (που έχει κλειδώσει το φετινό πρωτάθλημα) ουσιαστικά αρνήθηκε να παραχωρήσει την θέση του στον συμπαίκτη του Perez προκειμένου ο Μεξικανός να πάρει τους δύο επιπλέον βαθμούς της 6ης θέσης. Σημαντικοί για αυτόν βαθμοί που κυνηγάει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα απέναντι στον οδηγό της Ferrari, Leclerc.

Η εντολή της ομάδας στον Verstappen στον τελευταίο γύρο, ήταν να αφήσει τον Perez να τον περάσει, όμως ο Ολλανδός δεν το έκανε ποτέ πράξη, με τις συνομιλίες μεταξύ οδηγών και μηχανικών να γίνονται γνωστές.

-Gianpiero Lambiase (μηχανικός της Red Bull): «Max, αν δεν περάσεις τον Fernando στην στροφή 12, μπορούμε να αφήσουμε τον Checo να σε περάσει, παρακαλώ. Άφησε τον Checo να σε περάσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Max Verstappen: «Σας το ξεκαθάρισα και την προηγούμενη φορά, μην με ξαναρωτήσετε για κάτι τέτοιο. Έδωσα τους λόγους μου και επιμένω σε αυτούς».

-Ο Sergio Perez ακούγοντας τις συνομιλίες και κυρίως βλέποντας τον Ολλανδό να μην του παραχωρεί την θέση του δήλωσε «Δείχνει ποιος πραγματικά είναι».

Η Red Bull θέλοντας να μειώσει το περιστατικό δήλωσε μέσω του Horner πως οι οδηγοί τα έχουν συζητήσει και έχουν δώσει τα χέρια, όντας απόλυτα συγκεντρωμένοι για τον επόμενο αγώνα.  Μετά τον αγώνα ο Perez δήλωσε «Δεν έχω τίποτα να πω πραγματικά. Μετά από όλα όσα έχω κάνει για αυτόν, είναι λίγο απογοητευτικό για να είμαι ειλικρινής. Είμαι πραγματικά έκπληκτος».

Ο Ολλανδός με τη σειρά του δήλωσε «Φυσικά στο Άμπου Ντάμπι θέλω να κερδίσω τον αγώνα, αλλά είναι επίσης σημαντικό ο Checo να τερματίσει δεύτερος και αν χρειαστεί να το βοηθήσω θα το κάνω». Με ένα Grand Prix να απομένει, Perez και Leclerc είναι ισόβαθμοι για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης