Χωρίς θεατές το Grand Prix της Κωνσταντινούπολης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, 10:03
Χωρίς θεατές το Grand Prix της Κωνσταντινούπολης

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι Τούρκοι είχαν ανακοινώσει ότι ο αγώνας στο Istanbul Park θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία 100.000 θεατών, καλύπτοντας περίπου το 50% της χωρητικότητας των κερκίδων.

Μάλιστα, για να προσελκύσουν τον κόσμο και να μπορέσουν να γεμίσουν έστω και τις μισές εξέδρες, οι γείτονες αποφάσισαν να δώσουν σχεδόν δωρεάν το εισιτήριο. Συγκεκριμένα, η γενική είσοδος ανά ημέρα ορίστηκε στις 30 τουρκικές λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από 3,5 ευρώ, και το εισιτήριο τριημέρου στις 90 λίρες (10,2 ευρώ).

Η ζήτηση ήταν αρκετά ικανοποιητική, αλλά τελικά το Grand Prix P θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Ο διοικητής της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να μην επιτρέψει την παρουσία θεατών, λόγω την ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων από τον Covid-19. 

Ο πρόεδρος του οργανισμού που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της πίστας, Vural Ak, δήλωσε στο Reuters ότι η ανθρώπινη υγεία είναι προτεραιότητα και πως τα χρήματα θα επιστραφούν στους κατόχους των εισιτήριων.

Θυμίζουμε ότι οι διοργανωτές της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποφάσισαν να επαναφέρουν στο καλεντάρι το Grand Prix της Κωνσταντινούπολης -μόνο γι’ αυτή τη χρονιά- ώστε να καλύψουν το κενό στο φετινό πρόγραμμα. Ο αγώνας στο Istanbul Park θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, 10:16