Ο πρώτος γύρος της χρονιάς –αν και καθυστερημένα- τελικά ξεκινάει στις 17 Απριλίου.Ο πρώτος γύρος της χρονιάς αναμένεται να συγκεντρώσει πολλές συμμετοχές δεδομένου ότι είναι η πρώτη από τις τρεις στάσεις της χρονιάς, στο δρόμο για τους Παγκόσμιους Τελικούς της IAME.
Ο αγώνας της πρεμιέρας θα διοργανωθεί από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις σε συνεργασία με την ΑΛΑ, την τεχνική επιμέλεια θα έχει η IRON Team και θα διεξαχθεί στο φυσικό «σπίτι» του θεσμού, το Kartodromo, στις Αφίδνες.
Οι τέσσερις δημοφιλείς κατηγορίες είναι : X30 MINI, X30 JUNIOR, X30 SENIOR και X30 MASTER.Και στις τέσσερις κατηγορίες αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη για την πρωτιά.
Το πλαίσιο των κανονισμών παραμένει σταθερό για λόγους κόστους. Ωστόσο, φέτος υπάρχουν δυο διαφοροποιήσεις: 
Στην κατηγορία X30 MINI δεν θα υπάρχει κεντρική διαχείριση των κινητήρων, ενώ οι κατηγορίες X30 SENIOR και X30 MASTER θα διαχωριστούν σε ότι αφορά τα ελαστικά της Comet, με τους «Warriors» άνω των 30 ετών, να χρησιμοποιούν πιο σκληρή γόμα.

Το IAME Series Greece εξακολουθεί να προσφέρει τα πιο πλούσια δώρα στο ελληνικό karting, συμπεριλαμβανομένων και εισιτηρίων για τους Παγκόσμιους Τελικούς (IWF), που φέτος θα διεξαχθούν επί γαλλικού εδάφους και συγκεκριμένα πίστα karting Le Mans.  Η διοργάνωση θα χωριστεί σε δύο σκέλη: 
Στις 9-15 Οκτωβρίου για τις κατηγορίες MINI και MASTER και 
Στις 16-22/10 για τις κατηγορίες JUNIOR και SENIOR.
Το τελικό πρόγραμμα του θεσμού για το 2022 έχει ως εξής:
Γύρος #1, 17 Απριλίου, Αθήνα, Kartodromo
Γύρος #2, 29 Μαΐου, Αθήνα, Kartodromo
Γύρος #3, 18 Σεπτεμβρίου, Αθήνα, Kartodromo

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά θα δοθούν 8 εισιτήρια και θα μοιραστούν ως εξής:
– Οι επαθλούχοι κάθε κατηγορίας θα έχουν δωρεάν συμμετοχή, μεταφορά υλικών, τέντα, χρήση της πίστας για δοκιμές και δύο σετ σλικ ελαστικών για τον αγώνα.
– Οι δεύτεροι της γενικής κατάταξης σε κάθε κατηγορία θα έχουν προνομιακό κόστος συμμετοχής και μεταφοράς υλικών και δωρεάν τέντα, χρήση της πίστας για δοκιμές και δύο σετ σλικ ελαστικών για τον αγώνα.

Στους αγώνες του IAME Series Greece θα εφαρμοστεί το Ειδικό Πρωτόκολλο Υγιεινής και Ασφαλείας Αγώνων Karting που επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενώ οι εκπρόσωποι του Τύπου καλούνται να αιτηθούν διαπίστευσης στην ΟΜΑΕ.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης