Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ένας αγώνας που τα είχε όλα. Δράμα στην αρχή, δράμα στο τέλος. Πτώσεις, προσπεράσεις και ανατροπές βάζουν και πάλι φωτιά στο Πρωτάθλημα, με μόλις πέντε αγώνες να απομένουν.

Με το που έσβησαν τα φώτα, ο Francesco Bagnaia ξεκίνησε δυναμικά και από την pole position έστριψε πρώτος, ακολουθούμενος από τους Jack Miller, Enea Bastianini, Aleix Espargaro και Brad Binder.

Μόλις στην δεύτερη στροφή, ο Fabio Quartararo είχε επαφή με τον Marc Marquez, χτυπώντας τον από πίσω, με αποτέλεσμα ο αναβάτης της Yamaha και επικεφαλής της βαθμολογίας, να βρεθεί στο έδαφος. Τίποτα δεν τελείωσε εκεί, καθώς στιγμές αργότερα ο Marc Marquez θα είχε μια σύγκρουση και με τον Τakaaki Nakagami με τον Ιάπωνα να πέφτει, ενώ ο Marquez αναγκάστηκε να επιστρέψει στα pits και να εγκαταλείψει τον αγώνα. Η πτώση της μοτοσυκλέτας του Nakagami αναγκασε και άλλους αναβάτες να βγουν εκτός γραμμής για να τον αποφύγουν, με τον Pol Espargaro να χτυπά την πεσμένη μοτοσυκλέτα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά, ο Brad Binder πέρασε τον Jack Miller για την δεύτερη θέση, όμως ο Αυστραλός απάντησε. Στον τέταρτο γύρο, ο Bastianini ανέβασε ρυθμό και πέρασε αρχικά τον Binder και μετά τον Μiller για την δεύτερη θέση, ενώ άρχισε να κυνηγά τον Bagnaia. 

O Miller θα έχανε και άλλες θέσεις, καθώς στον 7ο γύρο τον πέρασαν ο Brad Binder και ο Aleix Espargaro, αναγκάζοντάς τον να περιοριστεί στην πέμπτη θέση. 

Δύο γύρους αργότερα, ο Bastianini θα έκανε την πρώτη κίνηση για να περάσει μπροστά, στην πρώτη στροφή και έμεινε εκεί μέχρι την 12η στροφή, όπου ένα λάθος τον ανάγκασε να ανοίξει την γραμμή του και επέτρεψε στον Bagnaia να περάσει μπροστά. 

Η κατάσταση έμεινε ως έχει μέχρι σχεδόν το τέλος, όπου ο Aleix Espargaro κατάφερε να περάσει τον Brad Binder για να ανέβει στις θέσεις του βάθρου στον προτελευταίο γύρο. 

Μπροστά, ο Bastianini επιτέθηκε εκ νέου στον Bagnaia, στην 7η στροφή, και αυτή τη φορά κατάφερε να μείνει μπροστά και να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού, παίρνοντας την τέταρτη νίκη της σεζόν και βάζοντας τον εαυτό του στην μάχη του Πρωταθλήματος. 

Ένα Πρωτάθλημα που είναι πλέον ανοικτό, καθώς η πτώση του Quartararo σε συνδυασμό με την δεύτερη θέση του Bagnaia έριξε την διαφορά στους 10 βαθμούς. Ο Aleix Espargaro, με την τρίτη θέση του, ρίχνει και αυτός την διαφορά στους 17 βαθμούς. 

Επίσης, η νίκη του Bastianini κλείδωσε και μαθηματικά το Πρωτάθλημα κατασκευαστών για την Ducati. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης