Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον καιρό να μεταβάλλεται συνέχεια και την απειλή της βροχής να είναι συνεχώς παρούσα, οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν στην πίστα της Buriram για πρώτη φορά από το 2019, ξεκινώντας το 17ο Grand Prix της σεζόν του 2022.

Το πρωί, η πίστα είχε μόλις στεγνώσει από την βραδινή βροχή και αυτό επέτρεψε την χρήση σλικ ελαστικών και την επίτευξη καλών χρόνων. Κατά τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές ήταν ο Marc Marquez της Repsol Honda που βρέθηκε στην κορυφή, με το 1:30.521 που πέτυχε κατά τις τελευταίες επιθέσεις των αναβατών. Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα από έναν αναβάτη που πρακτικά απουσιάζει και αναρρώνει, με μικρές επιστροφές, τα τελευταία τρία χρόνια.

Την τριάδα των πρώτων δοκιμών συμπλήρωσαν ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Fabio Quartararo, και ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Jack Miller. Οι διεκδικητές του τίτλου, Francesco Bagnaia και Aleix Espargaro, τερμάτισαν στην 6η και 16η θέση αντίστοιχα, με τον Aleix να μην  μπορεί να μπει στην κρίσιμη δεκάδα που προκρίνεται απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές, ήταν ο Johann Zarco της δορυφορικής ομάδας Prima Pramac της Ducati που θα περνούσε στην πρώτη θέση και θα τελείωνε την πρώτη μέρα του Grand Prix της Ταϊλάνδης στην κορυφή των φύλλων χρόνου, με 1:30.281, μόλις 0,018 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Francesco Bagnaia, ο οποίος είχε ανεβάσει τον ρυθμό του. O Jorge Martin συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, βάζοντας και τις 2 Prima Pramac Ducati στις πρώτες θέσεις. 

Ο Fabio Quartararo παρέμεινε μέσα στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες (8ος), όμως ο Aleix Espargaro δεν τα κατάφερε εξίσου καλά και θα έχει μια δύσκολη δουλειά να κάνει αύριο το πρωί, καθώς τελείωσε τις δοκιμές της Παρασκευής στην 13η θέση. Ο Marc Marquez επίσης περνάει επί του παρόντος απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες, καθώς κατέχει την 4η θέση στους συνδυασμένους χρόνους. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης