Του Περικλή Χαλάτση

Η αλυτάρχης του Ράλι Ακρόπολις, Ανίτα Πασαλή, μιλώντας στο  «Zougla.gr»  βάζει τέλος στα σενάρια που αναφέρουν ότι ακυρώθηκε η ειδική διαδρομή του ράλι Ακρόπολις «Ταρζάν». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φήμες που ανέφεραν ότι η FIA ακύρωσε την ειδική διαδρομή του «Ταρζάν» γιατί δεν είχαν ορατότητα τα ελικόπτερα διαδόθηκαν από ανεύθυνα πρόσωπα .Μάλιστα κάποιοι ανέφεραν ότι η FIA έκρινε ότι είναι επικίνδυνη διαδρομή γι αυτό την ακύρωσε.

Πριν από μερικές εβδομάδες το «zougla.gr» είχε κάνει επιτόπιο ρεπορτάζ. Δούλευαν ακόμη τα γκρέιτερ.Η ειδική ήταν φανταστική από όλες τις πλευρές .Γρήγορη και τεχνική με πολύ καλό χώμα. Ο δρόμος έχει αρκετό πλάτος για πλασαρίσματα .Οι εργολάβοι που είχαν αναλάβει να ανοίξουν το δρόμο από τα βράχια και τα πεσμένα δένδρα έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Όταν μάλιστα μάθαμε ότι η Νομαρχία διέκοψε τις εργασίες που έκαναν τα συνεργεία στην ειδική διαδρομή ζητήσαμε από τους εργολάβους να μάθουμε τι ακριβώς είχε συμβεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι δεν ήξεραν και πολλά πράγματα. « Μας είπαν να σταματήσουμε.Είχαμε σχεδόν τελειώσει. Λίγα μέτρα μας έμεναν για να παραδώσουμε το έργο. Μάθαμε ότι οι ξένοι ακύρωσαν την ειδική διαδρομή…» είπε ένας από τους εργολάβους που τα συνεργεία του δούλευαν μέσα στην ειδική του «Ταρζάν».

Επειδή κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να είχε συμβεί γιατί την ειδική διαδρομή που είχε βάλει στο πρόγραμμα η αλυτάρχης του αγώνα ΑΝΙΤΑ ΠΑΣΑΛΗ είχε εγκριθεί από τη FIA, που εποπτεύει το World Rally Championship, θεωρήσαμε ότι υπήρχε παρανόηση και κακή πληροφόρηση.

Μιλήσαμε με την Ανίτα Πασαλή, που έχει και την κύρια ευθύνη του αγώνα.Γέλασε όταν το άκουσε.
« Όχι μόνο δεν κόπηκε αλλά θα γίνει και δύο φορές. Απλά επειδή είναι ταυτόχρονα και η Power Stage που είναι πιο μικρή σε μήκος, εκεί μπερδεύτηκαν και είπαν ότι κόπηκε..»

Η Αλυτάρχης του Ράλι Ακρόπολις μας έκανε τις εξής διευκρινίσεις.
Η ειδική «Ταρζάν» του Ράλι Ακρόπολις το πρωί θα ξεκινήσει από το δρόμο που βρίσκεται απέναντι από το «Σπίτι του Φυσιολάτρη». Έχει μήκος 23.37 χιλιόμετρα.
Το μεσημέρι στις 13.18 θα ξεκινήσει η Power Stage δέκα χιλιόμετρα μέσα από την πρωινή ειδική διαδρομή του «Ταρζάν» των 23.37 χιλιομέτρων. Δηλαδή τη δεύτερη φορά η Power Stage που έχει μήκος 12.68 χιλιομέτρα θα ξεκινήσει από το 13.37 χιλιόμετρα της πρωινής διαδρομής.

Η Ανίτα Πασαλή διευκρίνισε ακόμη ότι ο λόγος που η ειδική διαδρομή του «Ταρζάν» ως Power Stage είναι μικρότερη οφείλεται ότι ο τηλεοπτικός χρόνος είναι συγκεκριμένος και θα πρέπει να καλυφθούν όλα τα αυτοκίνητα που θα έχουν φτάσει μέχρι τον τερματισμό.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης