Του Περικλή Χαλάτση

Δεν είναι εύκολο να πετύχει αυτό που επιδιώκει ο Kalle Rovanpera.Μπορεί να κάνει έναν απίθανο αγώνα και να κερδίζει τις ειδικές διαδρομές όμως απέναντί του δεν είναι ούτε ο Neuville, ούτε ο Tanak αλλά ούτε και ο Evans που ομολογουμένως τα δίνει όλα. Απέναντί του έχει τον 8 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier. Μπορεί να είναι στην ίδια ομάδα και να έχουν τα ίδια σε απόδοση αυτοκίνητα όμως πάντα ο «παλιός» ξέρει κάτι παραπάνω. Άλλο στήσιμο, άλλη λογική. Μιλάει η πείρα και αυτό το σέβεται απολύτως ο περσυνός παγκόσμιος πρωταθλητής απο τη Φινλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα οι αγωνιζόμενοι έκαναν έξι ειδικές διαδρομές ( τρείς επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 112 χιλιομέτρων. Απρόοπτα ευτυχώς δεν υπήρχαν . Άτυχοι ήταν οι Γάλλοι  Pierre Louis Loubet -Nicolas Gilsoul.  Ο οδηγός του Ford Puma Rally1, πάτησε πάνω σε πάγο και χτύπησε με την πίσω αριστερή πτέρυγα στις προστατευτικές μπαριέρες με αποτέλεσμα να καταστρέψει την πίσω ανάρτηση. Είχε περάσει τα σημαιάκια που έδειχναν ότι βρίσκεται στο τέλος της ειδικής αλλά ήθελε μόλις λίγα μέτρα από τον τερματισμό που έφθασε αρκετά «λαβωμένος».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος μπορεί να μην έχουν χιόνι οι δρόμοι στις ειδικές διαδρομές ωστόσο είναι σε αρκετά σημεία πιο επικίνδυνοι αφού υπάρχει πάγος και ελλοχεύει ο κίνδυνος για έξοδο. Αυτό έπαθε χθες και ο Kalle Rovanpera που είχε τη στιγμή του. Ενώ τον είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πάγος, κάποιοι έξυπνοι θεατές πέταξαν νερά στο δρόμο. Το νερό πάγωσε και ο Φινλανδός γλίστρησε.

 

Στην κορυφή της γενικής κατάταξης εξακολουθεί να βρίσκεται το γαλλικό δίδυμο Sebastien Ogier-Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally1). Μισό λεπτό πίσω τους βρίσκονται οι Φινλανδοί πρωταθλητές 2022, Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1), οι οποίοι πλησίασαν ελαφρώς τους Γάλλους και ταυτόχρονα απομακρύνθηκαν από τους Βέλγους . Η διαφορά άνοιξε ωστόσο οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) κρατούν την 3η θέση στη γενική κατάταξη.

Αυτοί που κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν νίκη είναι οι Εσθονοί Ott Tanak-Martin Jarveoja (Ford Puma Rally1). Οι αλλαγές στο σετάρισμα που έκαναν δεν τους βγήκε και έξυπνα συνέχισαν τον αγώνα ακολουθώντας ρυθμό τερματισμού σε μια καλή θέση εξασφαλίζοντας πολύτιμους βαθμούς. Χθες είχαν την 4η θέση γενικής και σήμερα έπεσαν στην 5η θέση.

Εξαιρετικά γρήγορα πηγαίνουν οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1) που όμως όλο κάτι τους «στραβώνει» και χάνουν χρόνο. Χθες είχαν ένα κλατάρισμα που τους έριξε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης ενώ σήμερα βρίσκονται στην 4η θέση.

 

Τα δέκα πρώτα πληρώματα μετά και το τέλος της 3ης ημέρας

Οι δέκα πρώτΑύριο απομένουν για την καρό σημαία του τερματισμού απομένουν τέσσερις ειδικές διαδρομές.
Oι ειδικές είναι: 
SS15   Luceram – Lantosque 1 ( ξεκινάει στις 08.57) μήκος 18.82     
SS16    La Bollène-Vésubie – Col de Turini 2 – μήκος 15.12
SS17    Luceram – Lantosque 2 -μήκος 18.82    
SS18    La Bollène-Vésubie – Col de Turini 3 (Power Stage) -μήκος 15.12    
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης