ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το πιο μεγάλο και πιο πολυτελές μοντέλο στην γκάμα της τσεχικής μάρκας. Ένα εντυπωσιακό από πλευράς διαστάσεων αυτοκίνητο, με εντυπωσιακούς χώρους και προηγμένες τεχνολογίες.

Η νέα Superb iV με το plug-in hybrid σύνολο ήρθε στην Ελλάδα, εντυπωσιάζοντας με τις πληθωρικές προδιαγραφές της και την επιβλητική της εικόνα.

 

Βασιλικές ανέσεις

Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται στην μάσκα

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο της Skoda διαθέτει κυριολεκτικά τα πάντα. Είναι εξοπλισμένο με όλες τις τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, φέρει Matrix LED φώτα, όμορφα φινιρίσματα, υψηλής ποιότητας επενδύσεις και premium αύρα.

Οι χώροι στην καμπίνα είναι εκπληκτικοί. Στα πίσω καθίσματα μπορούν να χωρέσουν χωρίς καμία παραχώρηση ακόμη και άνθρωποι με ύψος άνω των 2 μέτρων. Χώροι για μικροαντικείμενα, θύρες USB και πρίζες 220 V υπάρχουν παντού, ακόμη και στο πορτμπαγκάζ. 

Οι ψηφιακές οθόνες προβάλλουν κάθε πληροφορία, οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας δεν θα μπορούσαν να λείπουν, όπως και οι εφαρμογές.

Από τη φαρέτρα της τσεχικής λιμουζίνας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το «Adaptive Cruise Control» που λειτουργεί έως τα 210 χλμ./ώρα προσαρμόζοντας αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος, η πλευρική υποβοήθηση «Side Assist», η υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης για δρόμους πολλαπλών λωρίδων «Emergency Assist for multi-laneroads» και το «Front Assist» για την προστασία των πεζών.

 

Καίει ελάχιστα

Η μπαταρία φορτίζει από wallbox ισχύος 3,6 kW σε 3 ώρες και 30 λεπτά

Η Superb iV τροφοδοτείται από τον 1.4 TSI βενζινοκινητήρα κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας 218 ίππους και 400 Nm ροπής. To επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 224 χλμ./ώρα.

Διαθέτει τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγούΤο όχημα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 55 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες είναι κάτω από 4 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων σε τόσο χαμηλά επίπεδα, που απαλλάσσουν τον ιδιοκτήτη από τα τέλη κυκλοφορίας.

Στον δρόμο, κινείται αριστοκρατικά. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC κάνει θαύματα και τα χιλιόμετρα στο ψηφιακό κοντέρ ανεβαίνουν ταχύτατα. Ανάλογα τις συνθήκες, ο οδηγός έχει την επιλογή των προγραμμάτων (Eco, Comfort, Normal, Sport και Individual).

 

Τιμή

Μια λιμουζίνα με τσεχική υπογραφή

Διαθέτει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα, αρκετή δύναμη, επιδόσεις και ανέσεις επιπέδου VIP. Η τιμή των 48.900 ευρώ φαντάζει τσουχτερή, αλλά με βάση τα υπόλοιπα plug-in hybrid της αγοράς κρίνεται άκρως ανταγωνιστική.

 

Δείτε το βίντεο με την plug-in υβριδική Superb

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης