Ο Sempastien Ogier ήταν δεύτερος στην Ελλάδα ένα αποτέλεσμα που τον χαρακτήρισε ως άνθρωπο του αγώνα, αφού συμμετείχε στο ράλλυ πρώτη φορά. Οι Γάλλοι έχουν επενδύσει πολλά στο νεαρό οδηγό και ο Sebastien Loeb πολλές φορές έχει δηλώσει ότι θεωρεί τον Ogier όπως και τον Latvala οδηγούς που έχουν τα φόντα να γίνουν μελλοντικοί παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Περίμενες να τερματίσεις δεύτερος στην Ελλάδα;

“Είναι ωραίο να βλέπεις τη σκληρή δουλειά που κάνουμε με την ομάδα να αποδίδει με ένα τόσο καλό αποτέλεσμα, όπως η δεύτερη θέση στην Ελλάδα. Πίστευα, επειδή με την ομάδα μου μετά απο κάθε αγώνα διορθώναμε τα λάθη μας – γιατί για μένα αυτή η χρονιά είναι περισσότερο χρονιά απόκτησης εμπειριών- ότι  το καλό αποτέλεσμα θα ερχόταν αργά ή γρήγορα. Είναι βέβαια φανταστικό να το απολαύσουμε στην Ελλάδα, στον 7ο μόλις γύρο του πρωταθλήματος.

Πιστεύεις ότι το να ανέβεις στο πόντιουμ σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ θα σου δώσει “πόντους” σαν νέος οδηγός που είσαι;

«Ειλικρινά πιστεύω ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μας επιτρέψει να βλέπουμε τα επόμενα ράλλυ από άλλη οπτική γωνία, πιο ήρεμα. Μετά από την άσκημη αρχή που κάναμε είχαμε φορτωθεί με άγχος για τη συνέχεια. Μετά την Ελλάδα όμως ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μας και πιστεύουμε ότι αξίζουμε μια θέση σε ομάδα του WRC. Βέβαια επειδή μας δόθηκαν πολλά στο Ακρόπολις – εγκαταλειψεις βασικών διεκδικητών- και είμαστε μακριά από τις μάχες, θα πρέπει και στους επόμενους αγώνες να αποδείξουμε την αξία μας»

Πήρες μέρος στις αναγνωρίσεις του περσινού Ράλλυ Πολωνίας. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό των ειδικών διαδρομών;

«Το ράλλυ Πολωνίας είναι καινούργιο για όλους μας. Ερχόμαστε στην Πολωνία με σχεδόν τις ίδιες γνώσεις όπως όλοι οι οδηγοί που συμμετέχουν στο WRC. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα μειονέκτημα λιγότερο ως νέοι οδηγοί σε σχέση με άλλους αγώνες του παγκοσμίου. Οι δρόμοι στην Πολωνία είναι εξαιρετικά γρήγοροι σε ήπιο και επίπεδο οδόστρωμα. Πιστεύω ότι θα είναι ο ευκολότερος αγώνας του παγκοσμίου από τους μέχρι τώρα.

(Πρώτη καταχώρηση: 21 Ιουνίου, 11:16)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης