Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των κυπριακών Αρχών στην Αγία Νάπα έπειτα από επίθεση αγνώστου σε καφετέρια που οδήγησε στον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων. Η αστυνομία φαίνεται να πιστεύει πως στόχος ήταν γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή και ο οποίος βρισκόταν στο κατάστημα 20 λεπτά πριν λάβει χώρα η επίθεση.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο δράστης κρύβεται και παρακολουθεί την καφετέρια. Ακολούθως, φορώντας κουκούλα προσεγγίζει πεζός και ανοίγει πυρ με καλάσνικοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι εκείνη την ώρα στην καφετέρια βρίσκονταν αρκετοί θαμώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

2 τα ξημερώματα…

Ο δράστης κρύβεται και παρακολουθεί την καφετέρια. Φορώντας κουκούλα προσεγγίζει πεζός και ανοίγει πυρ με καλάσνικοφ. Τραυματίζει τέσσερα άτομα τα οποία δεν κάθονταν στο τραπέζι του επιχειρηματία και δεν είναι γνωστά στις Αρχές.

Από την επίθεση τραυματίζονται μια γυναίκα 26 ετών από την Ελλάδα, δύο άνδρες 38 ετών και ένας άνδρας 32 ετών, οι οποίοι μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Η 26χρονη, πιο σοβαρά τραυματισμένη, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση τα ευρήματα της αστυνομίας στη σκηνή, ο άγνωστος κουκουλοφόρος έριξε 25 περίπου σφαίρες προς την κατεύθυνση της καφετέριας, που αποτελεί στέκι και γνωστών προσώπων στις Αρχές. 

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός. Τον τρόπο διαφυγής του δράστη κατέγραψε κλειστό κύκλωμα που βρίσκεται εγκατεστημένο στην περιοχή.

Συναγερμός στην Αστυνομία

Αμέσως σήμανε συναγερμός και η οδός Κρύου Νερού μετατράπηκε σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή. Ισχυρές δυνάμεις από Αμμόχωστο και Λευκωσία απέκλεισαν τη σκηνή και ξεκίνησαν την έρευνα. Την ίδια ώρα εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Αγίας Νάπας για τον εντοπισμό του δράστη.

Πρωί Κυριακής…

Τα μέλη της δύναμης συνεχίζουν να χτενίζουν την περιοχή για εντοπισμό τεκμηρίων. Σε απόσταση περίπου 100 μέτρων εντοπίζουν κρυμμένο ένα καλάσνικοφ που θεωρείται ότι είναι αυτό με το οποίο διαπράχθηκε η μαφιόζικη απόπειρα φόνου.

Το σημείο που εντοπίστηκε το όπλο

Στο μεταξύ, οι Αρχές συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες και θέτουν κάτω από το μικροσκόπιο όλα τα στοιχεία. Διερευνούν μάλιστα και το κατά πόσον σχετίζεται με την υπόθεση ο εντοπισμός οπλισμού προ ολίγων ημερών στη Λάρνακα.

 

Καταθέτει ο… στόχος!

Ο επιχειρηματίας που όπως όλα δείχνουν ήταν στο στόχαστρο της μαφιόζικης απόπειρας φόνου, φρουρείται και αναμένεται να δώσει κατάθεση εντός της ημέρας.

Σε δηλώσεις του από τη σκηνή, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Αντρέας Κωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι «στη σκηνή εντοπίστηκε ένα πυροβόλο όπλο το οποίο έχει παραληφθεί και θα γίνουν όλες οι εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον σχετίζεται με την υπόθεση».

Ερωτηθείς ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης, ο κύριος Κωνσταντίνου δεν θέλησε να πει πολλά. «Είναι κάτι που τελεί υπό διερεύνηση», χωρίς να επιβεβαιώνει επισήμως ότι στόχος ήταν ο επιχειρηματίας. «Θα φανεί σε μεταγενέστερο στάδιο αν όντως το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ο στόχος», είπε.

Όσον αφορά τις έρευνες δήλωσε, «έχουμε στα χέρια μας κλειστά κυκλώματα, έχουν συλλεχθεί τα τεκμήρια», αναφέροντας ότι ο Αρχηγός της δύναμης που βρέθηκε στη σκηνή λαμβάνει πολύ σοβαρά αυτού του είδους υποθέσεις.

Για τον τρόπο δράσης είπε ότι ο δράστης «ήταν πεζός, έφερε κουκούλα, ανέσυρε όπλο και άνοιξε πυρ. Είχε αρκετούς θαμώνες στο καφεστιατόριο».

 

Στην έρευνα συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Πηγή: cyprustimes.com

Διαβάστε επίσης: «Φαρ Ουέστ» η Αγία Νάπα: Πυροβολισμοί σε καφετέρια, 4 τραυματίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης