Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν την Πέμπτη στις 7.40 το πρωί οι μονάδες του αεροδρομίου Πάφου που εμπλέκονται σε υποθέσεις έκτακτων περιστατικών, μετά από μήνυμα γαλλικού στρατιωτικού αεροσκάφους ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα και ζητούσε την κατά προτεραιότητα προσγείωση του.
Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επρόκειτο για μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130, που ενώ πετούσε στον εναέριο χώρο της Κύπρου προερχόμενο από τη Μέση Ανατολή εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω μηχανικής βλάβης που διαπίστωσε ο κυβερνήτης του.
Το αεροσκάφος έλαβε την άδεια για άμεση προσγείωση στο αεροδρόμιο Πάφου, ενώ η Πυροσβεστική και οι άλλες υπηρεσίες ασφαλείας τέθηκαν σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των διαδικασιών, το C-130 προσγειώθηκε με ασφάλεια και χωρίς αρνητικές συνέπειες στο αεροδρόμιο, ενώ το προσέγγισαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο επέμβασης αν χρειαζόταν.

Κάτι τέτοιο τελικά δεν χρειάστηκε και το στρατιωτικό αεροπλάνο τροχοδρόμησε σε ειδικό χώρο όπου θα γίνουν οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι και η επιδιόρθωση της βλάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης