Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την ολονύκτια συνέχιση των προσπαθειών για κατάσβεση της πυρκαγιάς με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Κέντρο Διαχείρισης στην περιοχή Βαβατσινιάς, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «έχουν αξιολογηθεί εκ νέου τα δεδομένα, σημαντική ήταν η συνεισφορά της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η οποία μας ενημέρωσε για το πώς αναμένεται να κυμανθούν οι καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται ότι μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες παρά αργοτερα. Επομένως, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει φυσικά να συνεχίσουν ολονύκτια οι προσπάθειες με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, αλλά βεβαίως αύριο το πρωί με το πρώτο φως να επικεντρωθούν όλες οι δυνάμεις προτού δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μια χαρτογράφηση της περιοχής από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Εθνικής Φρουράς, έτσι ώστε να έχουμε μια πιο καλή αντίληψη για το πού είναι οι βασικότερες εστίες.

Αφού λάβουμε τα αποτελέσματα αυτής της χαρτογράφησης θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη. Το Κέντρο Διαχείρισης αυτής της κρίσης θα παραμείνει εδώ όλο το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών έχει δώσει οδηγίες για επίταξη διαφόρων μέσων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας, όπως είναι τα καδενοφόρα οχήματα.

Όσον αφορά τη μέριμνα έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους κοινοτάρχες των επτά χωριών που έχουν πληγεί. Η κοινότητα της Μελίνης έχει ζητήσει κάποια βοήθεια, η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία να προσφερθεί.

Όσα νοικοκυριά, όσα πρόσωπα έχουν απευθυνθεί για στέγη, λόγω έλλειψης στέγης, έχουν βρεθεί λύσεις. Επομένως, αν οποιοσδήποτε έχει οποιοδήποτε πρόβλημα θα τον παρακαλούσαμε να επικοινωνήσει με τον κοινοτάρχη της περιοχής του, έτσι ώστε να ενημερωθούμε και να προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια.

Για όλα όσα αναφέρω κρατείται ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα μπορέσουμε να πούμε πολύ περισσότερα αφού φυσικά έχουμε ενώπιον μας και τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης από τα drones της Εθνικής Φρουράς».

Ερωτηθείς είπε ότι «αναμένουμε αύριο το πρωί ότι θα έχουμε στη διάθεση μας όλα τα πτητικά μέσα που διαθέτουμε καθώς επίσης και τα δύο αεροπλάνα που έρχονται από την Ελλάδα. Όσον αφορά τα δύο αεροπλάνα που θα έρθουν από το Ισραήλ δεν μπορούμε τελεσίδικα να πούμε ποια ώρα θα είναι εδώ, αλλά καταβάλλεται από τον Υπουργό Εξωτερικών σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών (του Ισραήλ) μια προσπάθεια ώστε να τα έχουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα ακριβώς διότι θα είναι πολύ σημαντικές οι πρώτες πρωινές ώρες.

Πριν από λίγο έχουμε ενημερωθεί από την Πολιτική ‘Αμυνα ότι είχαν ενημέρωση για δύο αεροσκάφη από την Ιταλία που ευελπιστούμε ότι θα έχουμε στη διάθεση μας κάποια στιγμή αύριο».

Τέλος, ερωτηθείς είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρόεδρο, ο οποίος ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τα προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν οι κοινότητες και πιθανόν αύριο να κάνει και ο ίδιος μια περιοδεία σε όλες τις περιοχές για να έχει ιδία άποψη για τα προβλήματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης