Τη μνήμη του Άλκη Καμπανού ο οποίος πριν έναν χρόνο δολοφονήθηκε μετά από οπαδική επίθεση τίμησε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.

Εδώ και λίγες ημέρες την πρόσοψη του σχολείου κοσμεί ένα επιβλητικό γκράφιτι με την προσωπογραφία του Άλκη, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα νωρίτερα το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο φιλοτέχνησε ο Same 84 της ομάδας UrbanAct έπειτα από πρωτοβουλία της οργάνωσης «Δομής 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη», σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου.

Όπως αναφέρει ο SAME84, πρόκειται για μια τοιχογραφία που στέλνει το μήνυμα  της συνύπαρξης, ανεξαρτήτως οπαδικών ή άλλων πεποιθήσεων. «Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει όλο αυτό και πως πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε όλοι. Θεωρούμε ότι αυτό θα ήταν και το όνειρο του Άλκη και για αυτό έχει σχεδιαστεί να είναι από ψηλά και να ατενίζει αυτόν τον ιδανικό κόσμο».

Ο εκπρόσωπος της Δομής για τον Άλκη, Αλέξανδρος Τζιμπιλής επισήμανε ότι η τοιχογραφία δείχνει τη συνύπαρξη, τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση, στέλνοντας μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. Στην αυλή του σχολείου τα παιδιά τραγούδησαν κατά της οπαδικής βίας κα με τη βοήθεια του SAME84 ζωγράφισαν στον τοίχο του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα βίντεο:

 

 

Πηγή: voria.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης