Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρούσε το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου είκοσι αγνώστων βγήκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέσω των οδών Κ. Μελενίκου και Δ. Γούναρη κινήθηκε προς το σημείο όπου ήταν η διμοιρία.

Οι δράστες της επίθεσης πέταξαν περισσότερες από δεκαπέντε βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ. Η διμοιρία απώθησε τα άτομα κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Οι άγνωστοι κατά την επιστροφή τους στο ΑΠΘ πέταξαν βόμβες μολότοφ σε περιπολικό της Άμεσης Δράσης που κινούνταν επί της οδού Εθνικής Αμύνης, χωρίς να του προκαλέσουν σοβαρές φθορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγη ώρα αργότερα τα ίδια άτομα πυρπόλησαν κάδο στην οδό Εθνικής Αμύνης και προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένο ΙΧ. Στις 2:50 σημειώθηκαν νέες ρίψεις βομβών μολότοφ στο οδόστρωμα της οδού Εγνατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επτά προσαγωγές για τις επιθέσεις

Περιμετρικά του ακαδημαϊκού ιδρύματος αναπτύχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ασφάλειας. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ προχώρησαν σε επτά προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στις επιθέσεις. Επί τόπου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και συντόνιζαν τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων και ο Διευθυντής Ασφαλείας.

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης:

 

 

Πηγή: thestiival.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης