Kατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα σε κινητά και ακίνητα επέτρεψε με απόφαση του ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση που αφορούσε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλου της πρεσβείας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε την άδεια προκειμένου η Ξένια Μπουζαρανίδου, η οποία φέρεται πως δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, να μπορέσει να εκτελέσει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που της επιδικάστηκε ως αποζημίωση περίπου 32.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης