Σε εργατικό ατύχημα που συνέβη σε νταμάρι στον Κυνίδαρο Νάξου έχασε το δεξί του πόδι ο 51χρονος Γ.Κ. από το χωριό Κυνίδαρος.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας, όπου ο 51χρονος ενώ δούλευε στο νταμάρι, μια μαρμάρινη πλάκα που αποκολλήθηκε από το βουνό έπεσε στο πόδι του με αποτέλεσμα να του το ακρωτηριάσει ακαριαία από την κνήμη και κάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο μετέφερε τον Γ.Κ. περίπου στις 10:10 στο νοσοκομείο του νησιού. Λίγο αργότερα, σε περίπου 40 – 50 λεπτά, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και το ακρωτηριασμένο πόδι του 51χρονου.

Ο ορθοπεδικός ιατρός Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης που αντιμετώπισε το περιστατικό σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr έκανε λόγω για “μια άσχημη κατάσταση” η οποία όμως αντιμετωπίστηκε ψύχραιμα και σωστά και ο ασθενής σταθεροποιήθηκε. Άμεσα έγιναν όλες οι διαδικασίες ώστε ο 51χρονος να διακομιστεί με ελικόπτερο στις 12:15 σε νοσοκομείο της Αθήνας (Γενικό Κρατικό “Γεώργιος Γεννηματάς”).

Σύμφωνα με τον ιατρό ορθοπεδικό Γιώργο Πρωτοπαπαδάκη η γενική κατάσταση του ασθενούς ήταν καλή, ωστόσο όπως είπε δεν είναι δυνατή η συγκόληση του ακρωτηριασμένου άκρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημαντικότητα της λειτουργίας του χειρουργείου στο νοσοκομείο Νάξου

Μία ακόμα αφορμή το παραπάνω περιστατικό για να υπογραμμιστεί η σημαντικότητα της λειτουργίας του χειρουργείου στο νοσοκομείο Νάξου.

Όπως σημείωσε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης το συγκεκριμένο περιστατικό θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο του νησιού αφού υπάρχουν δυνατότητες λειτουργίας του χειρουργικού τομέα, κάτι το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τη Νάξο όσο και τα γύρω νησιά.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του χειρουργείου θα έπρεπε να υπάρξει αίτημα και στήριξη από όλους τους φορείς του νησιού προκειμένου να είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν άμεσα δύσκολες καταστάσεις όπως το παραπάνω περιστατικό.

“Χάθηκε πολύτιμος χρόνος τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη λειτουργία του χειρουργείου όπου δυσανάλογα δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στον παθολογικό τομέα συγκριτικά με το χειρουργικό” σημείωσε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης.

Τέλος να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά το περιστατικό του ακρωτηριασμού του Γ. Κ. διεξάγονται έρευνες από το Α.Τ. Νάξου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης