Ανοίγουν 500 υποθέσεις θανάτων στο γηροκομείο των Χανίων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 10:31
Ανοίγουν 500 υποθέσεις θανάτων στο γηροκομείο των Χανίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις καταγγελίες-φωτιά γύρω από το γηροκομείο των Χανίων, με πληροφορίες να αναφέρουν πως στο μικροσκόπιο έχουν μπει περισσότεροι από 500 θάνατοι ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες το MEGA, ζητούμενο τόσο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και για τη Δικαιοσύνη είναι να διευκρινιστεί ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο εν λόγω ίδρυμα.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για 73 νεκρούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, πέθαναν όλοι από ανακοπή καρδιάς.

Την ίδια ώρα, νέα μαρτυρία ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η κα. Σοφία ανέφερε ότι πήγε τη μητέρα της στη συγκεκριμένη δομή με ψυχιατρικά προβλήματα -όχι παθολογικά- τον Οκτώβριο του 2019, σε ηλικία 60 ετών. «Όταν την επισκέφθηκα μετά από λίγες ημέρες, δεν είχε επαφή» σημείωσε η κα. Σοφία, αποκαλύπτοντας ότι σε μεταγενέστερη επίσκεψή της βρήκε τη μητέρα της δεμένη σε ένα καρότσι στο υπόγειο, μαζί με άλλους 20 τροφίμους του γηροκομείου.

Παράλληλα σημείωσε ότι η μητέρα της έχασε αρκετό βάρος μέσα σε δύο μήνες. «Πήγαινα να την ταΐσω και μου έλεγαν οι άλλοι ηλικιωμένοι "πεινάω, πεινάω". Τους τάιζα όλους» πρόσθεσε η καταγγέλλουσα. Τέλος ανέφερε ότι, όταν ζητούσε να δει τον γιατρό που έπαιρνε τις αποφάσεις για την πορεία των ασθενών, αυτό δεν ήταν ποτέ εφικτό, με τους υπεύθυνους να βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες.

«Χτύπησε η μητέρα μου και την άφησαν να πεθαίνει τρεις μέρες»

«Πρόκειται για τέρατα. Χτύπησε η μητέρα μου και την άφησαν να πεθαίνει τρεις μέρες. Να κλειστούν τα θηρία μέσα» δήλωσε από τη μεριά του ο γιος ηλικιωμένης που απεβίωσε στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Την εκταφή της σορού της μητέρας του πριν από λίγες μέρες διαδέχτηκαν ανατριχιαστικές μαρτυρίες, που, όπως λέει, έξυσαν μια βαθιά πληγή που παραμένει πάντα ανοιχτή για τον ίδιο.

Η 85χρονη μητέρα του πέθανε πριν από έναν χρόνο. Μπήκε στο γηροκομείο τον Ιανουάριο του 2020 και απεβίωσε 4 μήνες μετά. Όπως λέει ο γιος της, μετά τις πρώτες μέρες, οι υπεύθυνοι με διάφορες προφάσεις τον κρατούσαν μακριά.

Τον περασμένο Μάιο ενημερώθηκε πως η μητέρα του έπαθε ουρολοίμωξη. Τρεις μέρες μετά, χωρίς να την έχει δει, έμαθε ότι πέθανε. Ο γιος της 85χρονης είναι πεπεισμένος πως η μητέρα του θα ζούσε αν δεν είχε μπει σε αυτό το γηροκομείο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 10:37