Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα δεν χρειάζεται να σπεύσουν στα φαρμακεία έως το τέλος της εβδομάδας για να προμηθευτούν self tests.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η προμήθεια νέου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου που αφορά στην επόμενη εβδομάδα 10-16 Μαΐου θα είναι εφικτή για τους υπαλλήλους του Δημοσίου από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου. Το αποτέλεσμα αυτού θα μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr) καθ’ όλη της διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν προκαταβολικά δύο self tests, τα οποία καλύπτουν την περίοδο από 26 Απριλίου έως και την Κυριακή 9 Μαΐου, ημερομηνία η οποία είναι καταληκτική για την υποβολή των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα.

Το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου εφαρμόζεται υποχρεωτικά στο προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, στους ένστολους και στους δικαστικούς υπαλλήλους που ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας και δεν τελούν σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε οποιαδήποτε είδους άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των self tests πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Εναλλακτικά, οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διανομή self tests από σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων self test που θα χρησιμοποιηθούν την εβδομάδα 10-16/5, υπενθυμίζεται ότι θα διατίθενται:

– Από σήμερα Τετάρτη 5/5 έως Σάββατο 8/5 από τα φαρμακεία, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση.

Το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10/5.

– Οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι) θα λάβουν το επόμενο self test από Δευτέρα 10/5 και θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το δηλώσουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης