Περίεργες παρεμβάσεις σε δημοτικά θέματα που αφορούν αμιγώς τον δήμο Νέας Ιωνίας και επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα από τη Χρυσή Αυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα προσλαμβάνει πολιτικές διαστάσεις, καθώς η σύζυγος του αρχηγού του κόμματος, Ελένη Ζαρούλια, έκανε ερώτηση στη Βουλή, υποστηρίζοντας –εμμέσως πλην σαφώς- τα συμφέροντα του επιχειρηματία.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα δημοτικό οικόπεδο (Ο.Τ. 150), το οποίο αποτελεί μήλον της έριδος μεταξύ του δημάρχου Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλή Γκότση και του επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται χώρους στάθμευσης, γ.γ. της Ένωσης Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτου Αττικής, κ. Μιλτιάδη Καυκαλέτου.

Σημειωτέον, ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ΖΑΚΑ που διαχειρίζεται το γκαράζ στην οδό Αλατσάτων στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το επίμαχο οικόπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Ζαρούλια κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών, στην οποία επισυνάπτει το υπόμνημα της Ένωσης Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτου Αττικής προς το Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας απαντήσεις από τους Υπουργούς στα ζητήματα που θέτει σε αυτό ο κ. Καυκαλέτος.

Ο επιχειρηματίας προτείνει να ανεγερθούν κτίρια στο ακίνητο για να στεγαστούν η Πολεοδομία Βόρειου Τομέα και τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς και άλλες δημοτικές υπηρεσίες με παράλληλη δημιουργία πάρκου και παιδικής χαράς.

Ο ίδιος θέτει μέσα από το υπόμνημα του και θέμα παράνομης λειτουργίας υπαίθριου πάρκινγκ στο Ο.Τ. 150. για το οποίο εξάλλου βρίσκεται εδώ και μήνες σε δικαστική διαμάχη με το Δήμο.

Ωστόσο, από τη μεριά του ο δήμαρχος αμφισβητεί την αναφορά του επιχειρηματία, επικαλούμενος αποφάσεις και έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.

Ο κ. Γκότσης αναφέρει τα εξής: Το θέμα της λειτουργίας του πάρκινγκ έχει λυθεί με δικαστικές αποφάσεις. Ο Δήμος έχει απαλλοτριώσει το χώρο πριν από 27 χρόνια για συγκεκριμένο λόγο. Ήδη σε τμήμα του χώρου λειτουργούν Μουσεία, Συνεδριακό Κέντρο, και ΚΕΠ σε ανακαινισμένα κτίρια. Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει τις μελέτες για την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του χώρου σε υπόγειο πάρκινγκ και ο υπέργειος χώρος σε πλατεία. Περιμένουμε την έγκριση της αρχαιολογίας για την καμινάδα που βρίσκεται εντός του χώρου και έχει κριθεί διατηρητέα. Έχουμε υποβάλλει αιτήσεις χρηματοδότησης του έργου τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στο πρόγραμμα Jessica. Σας παρακαλούμε το ενδιαφέρον και η βοήθεια σας, να εστιαστεί στην χρηματοδότηση του έργου, γιατί η ολοκλήρωση του θα λύσει σημαντικά προβλήματα της πόλης μας».

Παράλληλα η δημοτική παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για την εμπλοκή της Χρυσής Αυγής στην υπόθεση: «Ένα νέο κοινοβουλευτικό κόμμα που θέλει να εμφανίζεται ως περίπου ‘ακτιβιστικό’, ‘υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων’, που διατυμπανίζει ότι θέλει ‘να ξεβρωμίσει την Ελλάδα’ επιτίθεται στη δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας και καταθέτει ως πρώτη επερώτηση για τη Νέα Ιωνία το προσωπικό θέμα – συμφέρον ενός επιχειρηματία. Πληροφορούμε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι η Νέα Ιωνία έχει σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα και ότι ο Δήμος προσπαθεί στο μέτρο των δυνάμεών του να τα επιλύσει. Η επιχείρηση του Καυκαλέτου, την προστασία της οποίας ανέλαβε η Χρυσή Αυγή, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένη άδεια – έχει ανασταλεί η άδεια λειτουργίας της για σωρεία παραβάσεων, όπως ότι δεν ηλεκτροδοτείται από τη ΔΕΗ αλλά από γεννήτρια, για έλλειψη άδειας από την Πυροσβεστική, για μη νόμιμη άδεια λειτουργίας των ανελκυστήρων της. Το γεγονός ότι μια επιχείρηση με τέτοιες παραβάσεις εγκαλεί το Δήμο και βρίσκει σύμμαχο την Χρυσή Αυγή αφήνεται στην κρίση των πολιτών της Νέας Ιωνίας».

Σε απάντησή του ο Μιλτιάδης Καυκαλέτος στο κείμενο της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» που απέστειλε στην εφημερίδα Xtypos.gr αναφέρει τα εξής:

«H ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” βρίθει αναληθειών, ανακριβειών και συκοφαντικών ισχυρισμών. Πλέον συγκεκριμένα: Ουδέποτε ανατέθηκε η προστασία της επιχειρήσεως μας σε τρίτους πλην στους νόμιμους εκπροσώπους της αποκλειστικά και μόνον. Η σχετική επερώτηση στη Βουλή από το κόμμα “Χρυσή Αυγή” έγινε εξ αφορμής υπομνήματος-αναφοράς που απεστάλη νομοτύπως και κοινοποιήθηκε προσηκόντως προς όλους τους αρμόδιους φορείς από την “Ένωση Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτου Νομού Αττικής”. Για το λόγο αυτό κινήθηκαν άμεσα οι νόμιμες διαδικασίες τόσο από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Εσωτερικών που απηύθυνε στο Τμήμα Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών των ΟΤΑ το με αριθμόν πρωτ. 32278/22.8.2012 έγγραφο της, όσο και από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που απηύθυνε προς τον εν θέματι Δήμο Νέας Ιωνίας το με αριθμόν πρωτόκολλο 39778/35469/6.9.2012 έγγραφό της. Των ανωτέρω εγγράφων, τα οποία προηγούνται χρονικά της ανωτέρω επερώτησης που έλαβε χώρα στη Βουλή, ο υπόψη Δήμος Νέας Ιωνίας έλαβε γνώση, καθόσον το ένα εξ αυτών απευθύνεται μόνο προς τον ανωτέρω Δήμο, γεγονός που επιμελώς και σκοπίμως αποκρύπτει η ανωτέρω δημοτική παράταξη για ευνόητους λόγους. Όσον αφορά στους συκοφαντικούς ισχυρισμούς ότι δήθεν η επιχείρηση μας δεν διαθέτει άδεια από την Πυροσβεστική και άδεις λειτουργίας των ανελκυστήρων της, ουδέν έρεισμα στην πραγματικότητα έχουν και αποτελούν ασύστολα ψεύδη, την αναλήθεια των οποίων γνωρίζει η ανωτέρω δημοτική παράταξη».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος-Παναγιώτης Bλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης