Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, η Athens Flying Week στην 114 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 8.000 θεατές βρέθηκαν χθες Σάββατο, στην Τανάγρα για να θαυμάσουν από κοντά τις πτητικές δυνατότητες του νέου υπερσύγχρονου αποκτήματος της Πολεμικής Αεροπορίας γαλλικού μαχητικού αεροσκάφους Rafale, του ελληνικού θρυλικού αεροπλάνου Spitfire αλλά και να παρακολουθήσουν τις εντυπωσιακές εναέριες «χορογραφίες» των Patrouille de France και των Saudi Hawks.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ένα πολεμικό αεροσκάφος Rafale το οποίο αναμένεται να λάβει μέρος στη μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας Athens Flying Week 2021 που θα πραγματοποιηθεί στην Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στην 114 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

«Θέλω να μεταφέρω τον ενθουσιασμό των μελών της οργανωτικής επιτροπής της Athens Flying Week 2021» ανέφερε, σχετικά με την προσέλευση του κοινού, ο πρόεδρος της επιτροπής Παναγιώτης Ποδηματάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Π. Ποδηματάς υπογράμμισε ότι τα Airshow αποτελούν «κομμάτι του θεματικού τουρισμού» και αφορούν σε πλήθος επαγγελμάτων. «Είναι χαρά για μας να τονώσουμε την τοπική οικονομία» τόνισε και συνέχισε: «Τηρώντας πάντοτε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Η Athens Flying Week εξελίσσεται σταδιακά σε θεσμό» ανέφερε ο Π. Ποδηματάς και συμπλήρωσε: «Η Αεροπορία είναι στο DNA μας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες πιλότοι βραβεύονται τόσο συχνά στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Εξάλλου, αυτό φαίνεται και στην αγάπη του κόσμου. Και στην ενέργεια που δίνουν και παίρνουν οι πιλότοι».

Το πρόγραμμα της Κυριακής, αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:05 το μεσημέρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης