Σε δύο συλλήψεις προσώπων που σχετίζονται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ προχώρησε η αστυνομία.

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε πως η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» τα άτομα που συνελήφθησαν είναι αδέρφια, Έλληνες πολίτες. Το ένα από τα δύο αδέρφια διαθέτει εταιρεία καθαρισμού. Τα αρχικά τους είναι Σ.Λ και Ι.Λ. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε Νέο Βουτζά και Νίκαια.

Οι συλληφθέντες είναι πρόσωπα που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία- βοήθησαν τη διαφυγή των φυσικών αυτουργών του φόνου και είχαν πάρει μέρος στην κατόπτευση του τόπου του εγκλήματος την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας. Αυτά προκύπτουν από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Για τον έναν έχουν προκύψει στοιχεία και για εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη τον Δεκέμβριο του 2021 στο Γαλάτσι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο ένας συλληφθείς να ήταν ο εκτελεστής

Ανώτερα στελέχη της αστυνομίας σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με δημοσιογράφους επιμένουν πως ο ένας από τα δύο αδέλφια που έχουν συλληφθεί και εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας του πυγμάχου και άλλα συμβόλαια θανάτου φέρεται να είναι και ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ. Προς το παρόν τα στελέχη αυτά της αστυνομίας δεν επιβεβαιώνουν τα παραπάνω επίσημα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δυο άτομα, τα οποία δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

H ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Τις δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ανακοίνωσε και επίσημα η Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021»

Η πρώτη αντίδραση της χήρας του δημοσιογράφου

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με αφορμή την σύλληψη δυο ατόμων για την δολοφονία του συζύγου της.

 

 

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, δολοφονήθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι του, από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού STAR όπου εργαζόταν, όταν τον πλησίασαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μαύρο μοτοποδήλατο και τον «γάζωσαν» με δέκα σφαίρες.

O συνεπιβάτης κατέβηκε και πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ χρησιμοποιώντας – σύμφωνα με τις μαρτυρίες εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου – πιστόλι με σιγαστήρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης