Αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο προσφύγων του Ελαιώνα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 14:33
Αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο προσφύγων του Ελαιώνα

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Επιχείρηση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα πραγματοποιεί από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης η Ελληνική Αστυνομία με τη συμμετοχή των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έφθασαν στο σημείο περίπου στις 8.00 το πρωί και αφού έβγαλαν τους υπαλλήλους και το προσωπικό έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων  μπήκαν και άρχισαν να πραγματοποιούν έρευνες στα κοντέινερ απομακρύνοντας με κλούβες άτομα που διαμένουν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιχείρηση γίνεται έπειτα από αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τη συνδρομή της αστυνομίας, προκειμένου να ελεγχθούν ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να μένουν νόμιμα στη δομή και ποιοι όχι.

Η αστυνομία έφτασε στο χώρο μαζί με μία διμοιρία ΜΑΤ και, αφού ζητήθηκε από όλους τους εργαζόμενους στη δομή να απομακρυνθούν, προχώρησε σε προσαγωγές. Από την άλλη πλευρά, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, περιγράφουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επιχείρηση έγινε έπειτα από αίτημα των υπεύθυνων της δομής, για να αντιμετωπιστούν φασαρίες και μεγάλη αναταραχή που προκλήθηκε νωρίς το πρωί.

Ως υπαίτιους των επεισοδίων «φωτογραφίζουν» ορισμένους από τους πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν το Σάββατο στη δομή από το Σύνταγμα. Επιπλέον, αρνούνται ότι η επιχείρηση έγινε με στόχο την εκκένωση θέσεων φιλοξενίας στη δομή, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους συμπτύξεις γίνονται με διακριτική παρουσία της αστυνομίας και όχι παρουσία των ΜΑΤ.

Οι προσαχθέντες, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, οδηγούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στην Πέτρου Ράλλη, ώστε να ελεγχθούν. Η επιχείρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι ίδιες πηγές του ΥΜΕΠΟ αναφέρουν ότι η κατάσταση τείνει να ομαλοποιηθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 14:44