Την ερχόμενη Παρασκευή (4/12) εορτάζεται η Αγία Βαρβάρα και είναι η πολιούχος του δήμου των δυτικών προαστίων, στον οποίο έχει δώσει και το όνομά της. Λόγω των συνθηκών που επικρατούν και των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού, η Ακολουθία θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών στο ναό της πόλης και ο δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος, έκανε έκκληση προς τους δημότες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Παράλληλα, επανέλαβε την απόφαση της δημοτικής Αρχής να μην επιτρέψει την τοποθέτηση πάγκων σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης, αφού το καθιερωμένο εορταστικό πανηγύρι έχει ματαιωθεί.

«Με συναίσθηση ευθύνης και επίγνωση των δυσκολιών, που απορρέουν από τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε, απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες μας και τους καλούμε, στην μεθαυριανή γιορτή της πολιούχου Αγίας Βαρβάρας, να μείνουν σπίτι», ανέφερε ο κ. Μίχος και συνέχισε: «Το ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας θα εορτάσει τη μνήμη της Αγίας και θα τελέσει τις Ιερές Ακολουθίες”κεκλεισμένων των θυρών”, οπότε η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα είναι ανώφελη αλλά και μάταιη, καθώς η Πολιτεία έχει λάβει όλα τα μέτρα για την αποτροπή προσέγγισης στο χώρο του ναού, για την αποφυγή αδικαιολόγητου και επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία συνωστισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξυπακούεται ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πανήγυρη και ο δήμος μας δεν πρόκειται να επιτρέψει την τοποθέτηση κανενός πάγκου μικροπωλητή σε κανένα σημείο της πόλης».

Στο τέλος, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας πρόσθεσε: «Προέχει η δημόσια Υγεία. Μένουμε σπίτι και προσευχόμαστε για το τέλος αυτής της δοκιμασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης