Περιπέτεια είχαν λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι οι επιβάτες που επέβαιναν στο τοπικό τρένο που είχε δρομολόγιο από Αθήνα προς Λαμία. Για καλή τύχη των επιβατών, το βαγόνι δεν ανατράπηκε αλλά όπως φαίνεται στις πρώτες εικόνες, έγειρε και σταμάτησε. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στα άτομα που βρίσκονταν μέσα να βγουν με ασφάλεια

Και ενώ το τρένο έφτασε κανονικά στον σταθμό του Λιανοκλαδίου και οι επιβάτες ανέμεναν προκειμένου να αλλάξει γραμμή και να κατευθυνθεί προς Λαμία, κατά την διάρκεια της αλλαγής γραμμής (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες), από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- το πρώτο βαγόνι -στο οποίο επέβαιναν περίπου 10 άτομα- εκτροχιάστηκε όπως βλέπετε στις εικόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για καλή τύχη των επιβατών, το βαγόνι δεν ανατράπηκε αλλά όπως φαίνεται στις πρώτες εικόνες, έγειρε και σταμάτησε. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στα άτομα που βρίσκονταν μέσα να βγουν με ασφάλεια.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ για τον εκτροχιασμό του τρένου:

Συνεργεία του ΟΣΕ και γερανός έχουν σπεύσει στο σταθμό Λιανοκλαδίου, προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε τμήμα της παλαιάς γραμμής (του Μπράλου), μετά τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας 3520, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Λιανοκλάδι.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός από το συμβάν και δεν επηρεάζονται τα δρομολόγια των τρένων στη νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, της οποίας τα έργα ολοκληρώνονται σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 3520 εκτελείται μια φορά την ημέρα και ακολουθεί τη λεγόμενη παλαιά γραμμή του Μπράλου.

Τα αίτια του εκτροχιασμού διερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν υπάρχουν τραυματίες. Στο σημείο έχουν σπεύσει συνεργεία.

Πηγή: lamianow.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης