Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον 31ο τακτικό ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι για την επίθεση  σε βάρος του Πρύτανη του  Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν μετά την ταυτοποίησή τους από την Αστυνομία για συμμετοχή στο επεισόδιο σε βάρος του Πρύτανη το οποίο είχε προκαλέσει αποτροπιασμό και αγανάκτηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι μόνο. Οι εικόνες διαπόμπευσης του Πρύτανη που έκαναν το γύρο του διαδικτύου εισέπραξαν την καθολική αποδοκιμασία της κοινής γνώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οκτώ νεαροί, ανάμεσά τους και μία κοπέλα, επέμειναν στην απολογία τους πως βρέθηκαν κατηγορούμενοι με ανυπόστατα στοιχεία καθώς δεν συμμετείχαν στην επίθεση. Η αστυνομία  φέρεται να οδηγήθηκε στην ταυτοποίηση τους ακολουθώντας τα «στίγματα» των κινητών τους τηλεφώνων, τις κάμερες ασφαλείας που είχαν καταγράψει την προσέγγιση και τη διαφυγή κάποιων εξ αυτών καθώς και τις  μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, ανά περίπτωση είναι: εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία , διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ωστόσο, η  ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως να αφεθούν ελεύθεροι φαίνεται  ότι κλονίζει το «αφήγημα» της Αστυνομίας περί της συμμετοχής τους στην επίθεση, με δεδομένο ότι τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του ο ανακριτής δεν στάθηκαν επαρκή για να διατάξουν την προφυλάκισή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερις από τους οκτώ κατηγορουμένους  αφέθηκαν ελεύθεροι  χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3000 ευρώ, στον καθένα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σεε βάρος των κατηγορουμένων. 

Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στην συνέχεια» δήλωσε ο δικηγόρος τριών κατηγορουμένων, Γιώργος Κακαρνιάς.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης