Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης

Στην περιοχή του Κεραμεικού εντοπίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία ο οίκος ανοχής στον οποίον πήγαινε ο Ηλίας Μίχος το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μίχος φέρεται να είχε πάει την 12χρονη πέντε φορές στον διώροφο οίκο ανοχής, στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο. Ιδιοκτήτης του φέρεται να είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο με ποινικό παρελθόν για υποθέσεις μαστροπείας, τον οποίον κάλεσαν οι ιερόδουλες την περασμένη Τετάρτη όταν η Αστυνομία έκανε έφοδο στους δύο οίκους ανοχής. Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν ο σύνδεσμος του Μίχου και να είχε γνώση για τη δράση του.

Ο μυστηριώδης άνδρας ελέγχει άλλους τέσσερις οίκους ανοχής στην περιοχή ενώ οι υπεύθυνοι των Studio τον ειδοποίησαν όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο χώρο. Η κατάθεσή του θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς αναμένεται να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των βιαστών της 12χρονης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι μικρή, θα μπλέξουμε»

Σοκάρουν οι περιγραφές της 12χρονης από το Κολωνό για την αγριότητα της σεξουαλικής κακοποίησης που δέχτηκε στα χέρια του 53χρονου Ηλία Μίχου και των υπολοίπων αντρών που τη βίαζαν. Πέντε άτομα μέσα σε μισή ώρα κακοποιούσαν το 12 χρόνο κοριτσάκι, ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις τους πάνω του. 

Ο Ηλίας Μίχος ήταν αυτός που οδηγούσε τη 12χρονη  στον οίκο ανοχής, με τους γκρίζους τοίχους που βρισκόταν σε απόσταση δεκαπέντε με είκοσι λεπτά από το σπίτι του παιδιού. 

Στην κατάθεση της η 12χρονη θυμάται:

-Χτύπαγε ο Ηλίας ένα κουδούνι. Από κάτω. Ναι ανεβήκαμε και μας άνοιξαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος….

-Μικρός, μεγάλος, πόσο ήταν περίπου;

-Εκεί 40 μου φαίνεται, 30.

-Τον είχες δει όλες τις φορές που είχες πάει αυτόν τον άνθρωπο; Αυτός σου άνοιγε πάντα; Σας μιλούσε; Σας χαιρετούσε;  

-Εμένα όχι γιατί πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Ηλία και όταν τελείωνα εγώ περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ ο Ηλίας κι αυτός, τον άκουσα να λέει «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε».

-Εκεί όπως είπε το παιδί ερχόταν σε επαφή με τον Μίχο.

-Όταν λοιπόν τελείωνε η επαφή με τον Ηλία, τι συνέβαινε;

-Περίμενα εγώ στο δωμάτιο και ερχόταν ένας άλλος.

-Τον οποίο τον είχες δει εσύ ή τον έβλεπες έτσι όπως έμπαινε μέσα;

Όχι, τον έβλεπα έτσι όπως έμπαινε μέσα.

-Και ερχόσουν σε επαφή μ’ αυτόν; Μετά με άλλον και με άλλον, δηλαδή υπήρχαν άνθρωποι που την φορά που πήγαινες εκεί είχες επαφές με πολλούς άντρες;

-Ναι. Όχι με πολλούς. Εκεί μέχρι πέντε.

-Μέχρι πέντε τη φορά που πήγαινες, αυτοί οι άντρες πληρώνανε;

-Δεν ξέρω.

-Δεν πλήρωνε κάποιος κάτι σε σένα;

-Σε μένα δεν έδιναν τίποτα.

-Το διάστημα αυτό που ήταν με τους άλλους όπως λέει το κορίτσι ο Ηλίας περίμενε στο αμάξι.

-Είχες ήδη βρεθεί με κάποιους μέσα στο αυτοκίνητο και μετά πήγατε στον οίκο ανοχής;

-Ναι.

-Πως σου το έλεγε;

-Θα πάμε στο μπουρδέλο.

-Το έλεγε εκείνος έτσι; Την πρώτη φορά που σου το είχε πει σου είχε εξηγήσει τι είναι αυτό;

-Ναι.

-Τι σου είχε πει, τι σου είχε εξηγήσει;

-Ότι θα πηγαίνεις εκεί και θα κάνεις κάτι με άντρες. Αυτά.

-Εκεί χρειάστηκε να χρησιμοποιήσεις το μπάνιο, έμπαινες και πλενόσουνα;

-Είχα εγώ μαζί μου μωρομάντιλα.

Στη συνέχεια ρώτησε η ψυχολόγος το κορίτσι τι ώρες περίπου συνέβαινε αυτό. Το παιδί απάντησε «όταν πήγαινα να δουλέψω στον Ηλία». 

-Δηλαδή μπορεί σε μισή ώρα να βρισκόσουν με πέντε ανθρώπους;

-Ναι.

Όπως εξηγεί το κορίτσι ήταν και άντρες που δεν τους είχε δει ποτέ και πληρώνανε για φωτογραφίες της. Την ρωτάει η ψυχολόγος αν είχε καταλάβει κάποιος για την σχέση της με τον Ηλία και το κορίτσι απαντά ότι από την πλευρά τη δική της όχι. «Για τον Ηλία κανένας φίλος του…τον είχε ρωτήσει ένας αστυνομικός «τι κάνεις με αυτή την μικρή;», φίλος του αστυνομικός.

Το παιδί επανέλαβε ότι η μητέρα του δεν είχε καταλάβει κάτι όπως κατάλαβε η θεία της γιατί ήξερε ότι ασχολείται πολλές ώρες με το κινητό και όταν έρχονταν τα μικρά έμπαινε σε άλλη σελίδα «για να βλέπουν ότι παίζω παιχνίδια και αυτά».

Απαντώντας η 12χρονη σε ερώτηση της ψυχολόγου τι ποσά έβαζαν οι άνθρωποι για τις φωτογραφίες και το κορίτσι είπε: 20 ή 25.

Όταν ρωτήθηκε επίσης αν στον τον οίκο ανοχής που πήγαινε φορούσε κάτι ιδιαίτερο το κορίτσι απαντά όχι, τα παιδικά του ρούχα.

Στις φωτογραφίες είπε ότι ήταν πάντα χωρίς εσώρουχα. Τι ρωτάει ψυχολόγος αν της είχε ζητήσει ποτέ να φορέσει κάτι πιο έξαλλο ας πούμε ή κάτι πιο μεγαλίστικο. Και απαντά το κορίτσι «ναι μου είχε πάρει από την λαϊκή ένα στρινγκ και με έβγαζε φωτογραφίες με αυτό επειδή έλεγε ότι έχω μεγάλο… ποπό.»

Το στρινγκ αυτό όπως είπε το κορίτσι το είχε στο μαγαζί του, μόνο εκεί το χρησιμοποιούσε. Τι ρωτάει ψυχολόγος αν υπάρχει αυτό το στρινγκ και απαντά ότι το πέταξε πριν φύγει στα σκουπίδια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης