Ένας 58χρονος εντοπίστηκε νεκρός νωρίς το πρωί μέσα στο «Euroferry Olympia» από τα σωστικά συνεργεία που συμμετέχουν για δεύτερη ημέρα. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Mαλεσιάδα, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον γιο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το zougla.gr, η σορός ανασύρθηκε μέσα από την καμπίνα του φορτηγού του. Από την εξωτερική εικόνα του πτώματος φαίνεται να έχει απανθρακωθεί αλλά ο θάνατος του δεν αποκλείεται να επήλθε, πιθανότατα, από τους πυκνούς καπνούς που εισέπνευσε. Οι διασώστες τον έβγαλαν πριν από λίγη ώρα εκτός του φλεγόμενου καραβιού. 

Όσον αφορά στις έρευνες, το μεγάλο «στοίχημα» των αρχών είναι να καταφέρουν να μπουν στο εσωτερικό του πλοίου όπου όμως έχουν αναπτυχθεί  μεγάλες θερμοκρασίες. Στις έρευνες συμμετέχει και μια ιδιωτική ολλανδική εταιρία διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων και με την βοήθεια ειδικών διαφόρων ειδικοτήτων μελετούν τα σχέδια του πλοίου προκειμένου να κάνουν έναν «χάρτη» που θα ακολουθήσουν οι διασώστες για να μπουν στα «σωθικά» του πλοίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγωνία για τους δέκα αγνοούμενους

Μετά την πρωινή χαρά που έφερε η διάσωση του 21χρονου Λευκορώσου μετά από περίπου 53 ώρες στο εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου, και την λύπη από την ανάσυρση της πρώτης σορού από το εσωτερικό της καμπίνας φορτηγού, τα «φώτα» πέφτουν στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δέκα αγνοουμένων. 

Η αγωνία έχει «χτυπήσει κόκκινο» για τα σωστικά συνεργεία, αλλά και για τους ίδιους τους συγγενείς των αγνοουμένων, οι οποίοι με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκονται από το πρώτο μόλις 24ωρο, στην Κέρκυρα, ώστε να έχουν άμεση ενημέρωση από τις Αρχές για την πορεία των ερευνών.

Τι υποστήριξε το Σάββατο στη «Ζούγκλα» ο πυραγός Γιώργος Μήτσης

Όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στη «Ζούγκλα» το Σάββατο, ο πυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος και επικεφαλής ομάδας της ΕΜΑΚ που βρίσκεται εν πλω πολύ κοντά στο φλεγόμενο πλοίο, Γιώργος Μήτσης, όσο περνάει ο χρόνος τόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους ανθρώπους που αγνοούνται.

«Η πιθανότητα πάντα υπάρχει. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Χθες υπήρχαν δύο ζωντανοί οι οποίοι έδωσαν οι ίδιοι ενδείξεις για το που ήταν γι’ αυτό διασώθηκαν τόσο γρήγορα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία πληροφόρηση από το εσωτερικό. Που σημαίνει ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Ευελπιστούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και μια ψυχή…. για μας θα είναι κέρδος, ικανοποίηση, πείτε το όπως θέλετε», είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης