Επανεξετάζεται από την Εισαγγελία Εφετών η δικογραφία που είχε σχηματιστεί με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, σχετικά με τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Η Εισαγγελία Εφετών θέτει υπό έλεγχο τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, πριν αρκετούς μήνες, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι δολίως από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επισπεύσθηκε η επικύρωση του νέου ποινικού κώδικα ώστε να ωφεληθούν συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από έρευνα που είχε διενεργηθεί, η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο καθώς δεν είχε προκύψει εύρημα ποινικά αξιοποιήσιμο, αρχειοθέτηση στην οποία είχε συναινέσει και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών. Ωστόσο μετά τις νέες δηλώσεις του κ. Κοντονή ο οποίος προ ολίγων ημερών επανήλθε στο θέμα, η εν λόγω δικογραφία τίθεται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Εφετών μετά από σχετικό ερώτημα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ώστε να αξιολογηθεί εάν προκύπτουν νεώτερα στοιχεία για να ανασυρθεί η δικογραφία από το αρχείο και να διερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση.

Ο κ. Κοντονής σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε πως «άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα». Ο πρώην υπουργός είπε επίσης ότι «υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως, έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η Δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω».

Ανέφερε μάλιστα ότι «υπήρξαν δίκες κατά την προεκλογική περίοδο που ήταν να γίνουν και ετέθησαν στο αρχείο. Γι’ αυτό και είχα ζητήσει ο κώδικας να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο ή από τον Ιανουάριο ώστε να δοθεί ο χρόνος στην όποια κυβέρνηση να πράξει τις αναγκαίες διορθώσεις και να έχει και το βάρος αυτών των επιλογών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης