Με επεισοδιακή παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που διεξάγεται στην Καλαμάτα, άρχισαν οι συνεδριακές διαδικασίες. Μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, διοργάνωσαν πορεία η οποία κατέληξε στο Μέγαρο Χορού, όπου διεξάγεται στο συνέδριο της ΓΣΕΕ με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες.

Το ΠΑΜΕ από το πρωί της Πέμπτης με σειρά ανακοινώσεων κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το συνέδριο αυτό με το γενικό σύνθημα «Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ ανέφερε:

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Mε βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί στους αντιπροσώπους θα έπρεπε σήμερα από τις 9 το πρωί, να πιστοποιούνται οι σύνεδροι για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Aυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση, δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και οι τεχνικές γραμματείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως παρουσιάζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις με διανομές καρτών στα δωμάτια από τις καμαριέρες αλλά και σε διάφορους χώρους των ξενοδοχείων, από τις πισίνες μέχρι τις καφετέριες!

Κάθε κυβερνητική –εργοδοτική παράταξη έχει βγάλει δικές της κάρτες και τις μοιράζει.

Την ίδια στιγμή οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι άφαντοι! Ενώ είχαν προγραμματίσει να συνεδριάσει χθες το Διοικητικό Συμβούλιο για ζητήματα που αφορούν στη διεξαγωγή του συνεδρίου, η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Με τη στάση τους επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας πως επιδιώκουν να προχωρήσουν σε ένα ακόμα συνέδριο-παρωδία, συνέδριο μηχανισμών, νόθων και εργοδοτών! Θέλουν οι νόθοι να νομιμοποιήσουν τον εαυτό τους!

Όλες και όλοι στη σημερινή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 6:30μμ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων.»

Σημειώνεται πως το μεσημέρι μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας και παρακολούθησαν το ξεδίπλωμα γιγαντοπανό στο ιστορικό και αιματοβαμένο από εργατικούς αγώνες κτήριο των μύλων.

Το γιγαντοπανό εικονίζει τους φονευθέντες λιμενεργάτες, κατά την γενική απεργία όλων των εργατών στο λιμάνι, το Μάη του 1934. Γράφει επίσης «100 χρόνια ανυποχώρητου αγώνα για το δίκιο της Εργατικής Τάξης”, όπως και “Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών».

Τι ακριβώς συνέβη στην Καλαμάτα

Στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας όπου γίνεται εκδήλωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για να τιμήσει τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας, έφτασε η μαζική πορεία των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων.

Τα μέλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος εισήλθαν εντός του χώρου όπου γίνεται η εκδήλωση, κρατώντας πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα.

To βράδυ της Πέμπτης το ΠΑΜΕ εξέδωσε και άλλη ανακοίνωση:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης