Με δελτίο τύπου το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με πρόσχημα την επιδημία καταργεί εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συναδέλφισσες-οι,

  Η κυβέρνηση συνεχίζει, με πρόσχημα τον κορονοϊό, σε κάθε διάγγελμα του πρωθυπουργού, να φέρνει νόμους με τη διαδικασία της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίοι χτυπούν τα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων και του λαού. Εχθές, είχε σειρά η επιβολή πολιτικής επιστράτευσης και επίταξης των απεργιών, η οποία είχε αρθεί τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων.

 Φυσικά η κυβέρνηση, δεν φοβάται το ενδεχόμενο να υπάρξουν, σε συνθήκες πανδημίας, εργατικοί αγώνες που θα πάνε κόντρα στην προστασία της Δημόσιας υγείας και στην ανάγκη να προφυλαχτεί η υγεία του λαού. Η κυβέρνηση όμως με αυτό το νόμο, επιδιώκει να διαμορφώσει εργασιακό καθεστώς γαλέρας, με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο γύψο, με τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα σε καραντίνα. Θέλει να αφήσει πλήρως ελευθέρα τα χέρια της εργοδοσίας, για να αλωνίζει μέσα στους χώρους δουλειάς.

Είναι ένας νόμος, ο οποίος ήρθε για να μείνει!

  Η κυβέρνηση φέρνει τον συγκεκριμένο νόμο, την ίδια στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για πλήρη ασυδοσία εργοδοτών εν μέσω πανδημίας, με καταιγισμό απολύσεων άνευ προηγουμένου, (πάνω από 40000 σε 10 μέρες), με μονομερείς εργοδοτικές ενέργειες που συνθλίβουν μισθούς και εργασιακές σχέσεις, με το συντριπτικό χτύπημα των δικαιωμάτων σε εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τους οποίους κρατούν μαντρωμένους στη δουλειά, χωρίς άδειες, εις βάρος της υγείας τους, με την εντατικοποίηση της εργασίας στα όρια της φυσικής εξάντλησης, με την ολική ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, όταν κατά τα άλλα απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων.

  Είναι πολύ γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι επειδή φοράμε μάσκες λόγω της πανδημίας, θα μας κλείσουν και τα στόματα! Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν μπαίνει σε καλούπια, δεν τρομοκρατείτα! Η υπεράσπιση του εργαζόμενου λαού είναι ιερό μας καθήκον και δεν πρόκειται να σταματήσει όσους νόμους και να πάρουν. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση, να μην ανέχονται την εργοδοτική αυθαιρεσία και σε κάθε επίθεση από την εργοδοσία να απευθύνονται στα  κλαδικά τους Συνδικάτα και στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ                                                     ΛΑΥΡΙΟ 22-3-2020  ΑΡ. ΠΡΩΤ. 52

 

 

   

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης